Uddamålsseger för Argentina mot Italien

Argentina var på besök i den italienska huvudstaden Rom, där man fick klara sig utan bland annat Lionel Messi. Italien i sin tur fick klara sig utan sin stjärnanfallare, Mario Balotelli. Men trots att världens bästa fotbollsspelare saknades för gästerna, skulle man ta en fin seger på Stadio Olimpico.

Det var Napolinyförvärvet Gonzalo Higuain som öppnade målskyttet tjugo minuter in i matchen på onsdagskvällen, när han från vänster avancerade in och avlossade ett kliniskt avslut som borrade sig in i det bortre hörnet, förbi en chanslös Gianluigi Buffon i Italienmålet.

I inledningen av den andra halvleken utökade gästerna ledningen, efter att Gonzalo Higuain fint spelat bollen över till den nyligen inbytte Ever Banega. Mittfältaren gjorde inte bort sig och dunkade stabilt in 2-0 till Argentina på italiensk mark.

Hemmalaget kom visserligen tillbaka något när Lorenzo Insigne skruvade in ett utsökt avslut förbi Argentinas målvakt med kvarten kvar av matchen. Men matchen slutade med argentinsk vinst med 2-1.