Lambert hjälte i debuten

I en målrik tillställning på Wembley Stadium i London, skulle en viss debutant och inhoppare bli matchens stora hjälte. Inför fulla läktare när de allra äldsta rivalerna, England och Skottland, drabbade samman för 111:e gången, skulle Rickie Lambert i matchens 70:e minut nicka in 3-2-målet som visade sig bli det avgörande.

Det var dock gästerna från norr som tog ledningen på onsdagsaftonen. En hörna från vänster såg ut att kunna rensas bort enkelt ur det engelska straffområdet, men istället tog James Morrison hand om bollen och dunkade in ettan bakom Joe Hart, vars ingripande var aningen tveksamt.

England kämpade tillbaka och det dröjde inte allt för länge innan en efterlängtad kvittering skulle roa hemmafansen. Den hypersnabbe Theo Walcott serverades med en fin djupledsboll och kunde efter att ha snurrat upp sin försvarare, trycka in bollen vid förstastolpen.

Gästerna i blott skulle dock återta ledningen i den andra halvleken när Kenny Miller vände upp om i straffområdet och satte 2-1, men de vitklädda var hungrigare och fick ännu en gång till en kvittering. Denna gång var det Manchester United-yttern, Danny Welbeck, som utjämnade, när han nickade in Steven Gerrards frispark vid den vänstra stolpen.

I den 67:e matchminuten byttes en 31-årig debutant in på planen och tre minuter senare skulle han bli matchens stora hjälte. Rickie Lambert, som samma dag som han blev uttagen till det engelska landslaget för första gången, dessutom fick en son, fick bästa tänkbara start, när han bara tre minuter senare nickade in Leigton Baines inlägg. Samme Lambert var nära att fördubbla sin målskörd i slutskedet, men bägge gångerna stod Allan McGregor i vägen.

Hemmalaget vann ett underhållande och kokande möte på Wembley Stadium, mellan två rivaler som nu förbereder sig för sina respektive ligaspel.