Mönchengladbach vill värva Andreas Christensen permanent

Mönchengladbach vill värva Andreas Christensen permanent

Den unge dansken är utlånad från Chelsea

Borussia Mönchengladbach vill försöka värva Chelseas unge försvarare Andreas Christensen, som för tillfället är på lån hos den tyska klubben, på en permanent deal efter fina insatser från danskens sida.

Borussia Mönchengladbach har haft en lite jobbig period bakom sig, med flertalet förluster under de senaste spelomgångarna vilket kan innebära en riktig kamp om Champions League platserna. Mönchengladbach, som förra året gjorde en riktigt stark säsong och direktkvalificerade sig till Champions League för första gången, har under denna säsong har det betydligt kämpigare. Efter rekordmånga förluster i rad blev det ett byte av tränare och många skador i truppen.

Men en som har gjort riktigt bra ifrån sig är den danske försvararen Andreas Christensen. Utöver tre matcher i höstas som han var skadad så har Christensen spelat varenda minut av Mönchengladbachs Bundesligaaktion under säsongen. Han har till och med bidragit med tre mål för Die Fohlenelf. Med en backlinje som har varit väldigt varierande så har Christensen stått för en fast punkt i försvaret. Nu har Gladbachs sportdirektör Max Eberl sagt att de väldigt gärna skulle vilja skriva på ett permanent kontrakt med den unge anfallaren från Chelsea skriver talkSPORT.

– Ni kan vara säkra på att vi gör allt vi kan för att värva honom på ett långtidskontrakt, sade Eberl vid klubbens årliga klubbmöte.

Christensen är för tillfället i Mönchengladbach på ett tvåårs lånekontrakt och har gjort enorma framsteg i det tyska laget. Sedan flytten till Tyskland har han även etablerat sig själv i det danska landslaget och gjorde sin första match från start mot Island förra månaden. Chelsea sägs vilja att Christensen stannar tills kontraktet går ut i Tyskland innan de gör en bedömning huruvida han är redo att ta steget till seniorlaget på Stamford Bridge. Men skulle Mönchengladbach lägga upp ett lockande bud kan det hända att Londonlaget bestämmer sig för att sälja försvararen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365