Manchester City vill köpa Leroy Sané

Schalke 04:s Leroy Sané kan hamna i Manchester City

Den tyska storklubben FC Schalke 04 är kända för att producera storspelare. Den senaste i mängden heter Leroy Sané och han kan köpas för dyra pengar av Manchester City inom den närmsta framtiden.

Den tyska fotbollen har varit det kanske främsta talangutvecklande de senaste tio åren. Med en väldig fart i spelet, fysiskt bra spelare och passningsskicklighet har både tyska ungdomar och tyska seniorspelare varit väldigt heta på marknaden i ett antal år nu. Bundesliga är en liga där många unga spelare från sina genombrott, för att sedan flytta vidare till andra ligor.

FC Schalke 04 är en av de främsta talangproducenterna. Man har ett extremt ungt lag och ger även de unga talangerna chansen i A-laget. Spelare som Maximilian Meyer, Leon Goretzka, Felix Platte och Leroy Sané är fyra unga spelare som håller på att få sitt stora internationella genombrott denna säsongen. Den sistnämnda kan dock försvinna från Schalke redan i januari och klubben som vill ha honom är Manchester City.

Följt Sané sedan 2013

Det ska inte vara något nytt intresse från Manchester Citys sida. Enligt The Guardian har man scoutat 19-åringen Leroy Sané sedan 2013 och bara väntat på hans genombrott. Den väldigt trovärdiga tidningen menar att Man City kommer lägga ett bud på runt 400 miljoner kronor på den tyska offensiva mittfältaren.

Man City jagar inte bara Sané, man uppges även vilja värva Neymar, Schalkes Sead Kolasinac och Athletic Bilbaos Aymeric Laporte.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply