Neymar till Manchester City?

Pep Guardiola vill värva Neymar

Pep Guardiola förväntas ta över Manchester City i sommar. Nu vill han värva Barcelonas fixstjärna Neymar till Premier League-klubben.

Neymar har haft ett lysande år i Barcelona och är tillsammans med Lionel Messi och Cristiano Ronaldo kandidat till att vinna FIFA:s Ballon d’Or. Nu kan den brasilianske landslagsmannen hamna i Premier League, där Manchester City verkar högst angelägna av att värva 23-åringen.

Guardiolas första nyförvärv

Det är den katalanska tidningen Mundo Deportivo som skriver att Pep Guardiola, som förväntas ta över City, ska ha varit i samtal med deras klubbledning om att försöka locka till sig anfallaren. Hans utköpsklausul ligger sedan tidigare på 190 miljoner euro – vilket motsvarar 1.75 miljarder svenska kronor. Pengarna ska däremot inte vara några större bekymmer för engelsmännen, snarare handlar det om att övertyga spelaren att lämna Barca, som han har kontrakt med fram till år 2018.

En annan spelare som kan hamna på Etihad Stadium är Bayern Münchens mittfältsdynamo Thiago Alcantara, som även han har spelat för La Liga-klubben. Alcantara uppges vara överens med tränaren om en gemensam flytt till England.

Bäst betalda tränaren någonsin

Tidigare i veckan kunde vi på Silly Season Sverige rapportera att City ska ha erbjudit spanjoren ett kontrakt med en årslön värd 230 miljoner kronor. Med den lönen skulle han bli den bäst betalda tränaren någonsin(i alla sporter). Dock är ingenting bekräftat ännu, även om allt pekar på en flytt till de blåklädda. Rivalen Manchester United har också visat intresse för Guardiolas tjänster, vilket kan leda till en rejäl dragkamp mellan klubbarna.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply