Topp 10: Största flopparna i Premier League hittills 2021/2022

Uppgifter: Mourinho kan återvända till Premier League

10 största flopparna i årets Premier League hittills 2021/2022

Vilka är de största flopparna i årets Premier League? I engelska Premier League som är en transfers intensiv liga sker många av de stora värvningarna och där hittar man även några av de största flopparna eller de sämsta värvningarna där man har betalat stora belopp för spelare som senare inte presterar utifrån sin prislapp.

Topp 10: Största flopparna i Premier League hittills 2021/2022

Sämsta värvningarna i Premier League under året

För varje lyckad värvning sker oftast många sämre värvningar. De sämsta värvningarna i Premier League utmärker sig oftast mer än de lyckosamma. Det är väldigt sällan som värvningarna blir av samma kaliber som Zlatan, Messi eller Ronaldo utan många värvningar floppar av olika anledningar. Just oron för en stor flopp är nog ett av de värsta orosmomenten i fotboll, speciellt då väldigt mycket stor på spel i samband med värvningar och väldigt få lag har råd med en stor flopp. Hur ofta har det inte hänt att ditt lag hittat en talangfull spelare som gjort väldigt bra från sig i sitt tidigare förra lag, men som tappar all talang i samma stund som skriver på för ditt lag.

Topp 10 största flopparna hittills i årets Premier League 2021/2022

Nyligen skrev vi om största flopparna i Premier Leagues historia, de mest värdefulla U21-talangerna i Premier League, några av de bästa målvakterna i världen och de bästa straffskyttarna i världen, men vi tyckte att det var dags att plocka fram några av flopparna också då inte alla spelare presterar lika bra som de nämnts i de listorna. Frågan är vilken värvning som har blivit den största floppen i årets Premier League. Vi har gått igenom några av de sämsta värvningarna i Premier League och skapat en lista med de tio största flopparna i Premier League 2021/2022.

10) Bastian Schweinsteiger

Bastian Schweinsteigers övergång till Manchester United sågs på med stor spänning men tysken har inte lyckats leva upp till förväntningarna.

Han har dragits med många skador, blivit anklagad för att vara överviktig och allmänt slö och till och med Uniteds tränare Louis van Gaal har offentligt sagt att han kan göra bättre ifrån sig.

9. Fabio Borini

Efter att tidigare ha imponerat på Sunderland under en utlåning så kom Fabio Borini tillbaka till Wearside efter att ha färdigställt en 8 miljoner punds transfer från Liverpool i somras.

Detta skulle vara italienarens sista chans att få bevisa sig själv på toppnivå med mer tillfällen för a-lagsspel. Något som dock inte har skett.

8. Ki Sung-yueng

Ki Sung-yueng avslutade en väldigt bra säsong 2014/15 med åtta mål, ett Premier League rekord för en asiatisk spelare under enbart en säsong och han bidrog till Swanseas klubbrekord gällande poäng i Premier League tabellen samt den högsta placeringen i tabellen någonsin.

Kis form har sedan dess lämnat honom och hans förlorade form är en av många anledningar till varför Swansea har haft det svårt under en längre tid.

7. Sadio Mane

Det har inte varit en hemsk säsong för Sadio Mane i Southampton, men senegalesen har inte lyckats uppnå samma excellenta form som han visade under sin debutsäsong på St Marys.

Ryktena om en 30 miljoner punds flytt till Manchester United måste ha kommit in i spelaren huvud förra sommaren men det faktum att sådana historier inte längre cirkulerar kan komma att hjälpa honom.

6. Jack Grealish

Jack Grealish fick alla att börja snacka i slutet av förra säsongen. Hans unga livsglädje bidrog till att Aston Villa fick den energiinjektion de behövde så desperat och lyckades till och med ta sig till en osannolik FA cup-final.

Den här säsongen har dock varit en helt annan historia. Även när han har varit frisk, vilket har varit ovanligt, så har Grealish inte sett ut som något annat än en överhypad belastning.

Sämsta värvningarna i Premier League under året

5. Ander Herrera

En stor favorit hos supportrarna efter ett starkt avslut till sin debutsäsong med Manchester United men Ander Herrera har inte lyckats få igång sig själv säsongen 2021/22.

Spanjoren, som kom för 30 miljoner pund, har haft svårt att få en plats i startelvan och har ofta sett långsam och seg ut, och har inte lyckats producera den vision och vasshet som han en gång lovade och som hans lag är i desperat behov av.

4. Saido Berahino

Utan tvekan en av de bästa naturbegåvade avslutarna i Premier League och det förväntades att Saido Berahino skulle gå från klarhet till klarhet efter 14 mål för West Brom förra säsongen.

Men efter månader och månader av en ändlös transferhistoria och attitydproblem så har han fått spendera mer tid på bänken än på planen, något som kan tyckas ha varit lätt att undvika.

3. John Stones

John Stones hade kunnat vara en Chelseaspelare vid det här laget om Everton hade vikit sig för tyngden av flertalet bud på den unge försvararen förra sommaren. Men Stones stannade på Goodison Park, men han har inte gjort sig själv några tjänster under de senaste åtta månaderna med sina mixade insatser.

Chansen är att han fortfarande kommer att gå för stora pengar till sommaren, men det kommer att vara på grund av hans framtida potential och inte för någonting som han gjorde under 2021/22.

2. Memphis Depay

Förra säsongen avslutade Memphis Depay som en Eredivisie mästare med PSV Eindhoven och som ligans bäste målskytt. Han spåddes bli den nästa stora europeiska yttern och en flytt till Manchester United för 25 miljoner pund såg ut som det nästa logiska steget. Men trots ett par toppklass uppvisningar vid isolerade tillfällen så har holländaren varit en stor besvikelse.

Mellan 25:e november och 22:e februari så lyckades inte United med att vinna en enda match som Mephis startade i. De lyckades faktiskt bara med att vinna en som han spelade i under hela den tiden.

1. Eden Hazard

Efter att ha blivit krönande mästare med flertalet matcher kvar för ett år sedan, så har varenda Chelseaspelare lyckats med att underprestera den här säsongen, men Eden Hazard är den störste underpresteraren på Stamford Bridge 2021/22.

Belgaren har gått från att ha tagit hem två stycken priser som ”Årets spelare” har han den här säsongen inte lyckats med att göra ett enda Premier League mål. För varje dag som går ser det ut som att han kommer att spela fotboll någon annanstans nästa år.

Se fler listor på Silly Season Sverige

Se även: Liverpools sämsta värvningar sen Premier League grundades
Se även: Arsenals största floppar under Arsene Wenger

Se även: De mest värdefulla U21-talangerna i Premier League
Se även: De bästa straffskyttarna i världen
Se även: De bästa målvakterna i världen

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply