Oavgjort mellan Malmö FF och U21-landslaget

Träningsmatchen mellan Malmö FF och U21-landslaget slutade mållös

Det var en spännande träningsmatch mellan Malmö FF och U21-landslaget som ägde rum klockan 15:00 på Malmö Stadion. Men matchen var en händelsefattig historia som till slut slutade 0-0.

Malmö FF behöver hålla formen inför matchen mot Paris Saint-Germain den 25:e november och samtidigt ville U21-landslaget ladda upp inför deras stundande kvalmatch i helgen. Därför beslutade sig Malmö FF och U21-landslaget att mötas i en vänskapsmatch den 12:e november klockan 15:00 på gamla Malmö Stadion.

Matchen spelades märkligt nog 2×35 istället för 2×45. MFF hade ett reservbetonat lag med tanke på skador och spelare iväg på landslagsuppdrag. Man passade även på att prova Mjällbys talang Lumala Abdu som har haft en helt makalös resa. Matchen blev dock en oerhört tråkig och händelselös historia som slutade 0-0 utan någon 100%-ig målchans matchen igenom.

”Det var fint för oss”

Åge Hareide var väldigt passiv inför de drygt 2000 personerna på plats. Han tyckte ändå att matchen gav spelarna en bra genomkörare.
– Det var fint för oss att få matchning. Sverige har ett bra lag så det var ett bra motstånd för oss. Många av killarna som inte spelat så mycket på sistone fick matchtid så det är fint.

– Gräset var lite tungt men det var en okej match. Flera spelare gjorde goda prestationer. Vi måste försöka att hålla matchtempot uppe. Istället för träning fick vi en match på full plan, så även om halvlekarna var tio minuter kortare var det nyttigt, säger Hareide till MFF:s officiella hemsida.

Malmö FF:s startelva
Fredrik Andersson
Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Carvalho, Pa Konate (63’ Johan Brannefalk)
Simon Kroon, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Tobias Sana (36’ Mattias Svanberg)
Markus Rosenberg, Pawel Cibicki (36’ Lumala Abdu)

Sveriges startelva
Anton Cajtoft (36′ Jesper Johansson)
Emil Krafth (36′ Ssewankambo), Sebastian Starke Hedlund, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist
Muamer Tankovic, Alexander Fransson, Melker Hallberk
Kerim Krambti, Gustav Engvall(36′ G. Nilsson), Kristoffer Olsson (36′ Zeneli)

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply