Division 7 i somras – Superettan i år

Lamala Abdu klar för Mjällby i Superettan

Lamala Abdu har gjort en raketkarriär från svenska division 7 i somras till Superettan och Mjällby i år.

I England kommer det ofta fram något makalöst nyförvärv från oerhört låga divisioner till Premier League-klubbars juniorlag. I Sverige är sådana sagor inte riktigt lika vana och när de väl händer uppmärksammas de sällan. En sådan saga har nu ägt rum då 17-åriga Lamala Abdu har gått från svenska division 7 till Superettan på ett halvår.

Lamala Abdu kom från Uganda vintern 2013 och hamnade i Skåne och Bromölla efter en kort vistelse i Malmö. Han hade aldrig spelat organiserad fotboll i sitt hemland men uppmanades att prova på spel i Gualöv, i Sveriges lägsta division, av deras tränare Elvin.

Det blev en halv säsong för Abdu i divison 7 för mittenlaget Gualöv och 17-åringen hann med att göra 20 baljor på knappt 10 matcher. Gualöv, endast någon mil från storklubben Mjällby, bestämde sig för att meddela Mjällby AIF om den stora talangen Abdu besatt

Ett halvår senare har han främst medverkat i Mjällbys U17, U19 och reservlag innan, under 2015, ha fått vara med A-laget i deras träningsmatcher. Häromdagen skrev han dessutom på sitt första proffskontrakt med klubben.

Hoppet finns alltid och det har Lamala Abdu bevisat genom att gå från Sveriges lägsta serie till Sveriges näst högsta på ett halvår – en klättring 8 divisioner upp i seriesystemet!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365