bet365

LISTA: Tio saker att hålla koll på mellan Sverige och Danmark

Tio saker att hålla koll på mellan Sverige och Danmark

Viktiga saker att slänga ett extra öga på mellan Sverige och Danmark

På lördag börjar en av de absolut viktigaste matcherna Sverige har spelat på många år. Man har missat två raka mästerskap och allt talar för att Sverige kommer vara så laddade man kan bli när Danmark kommer till Friends Arena. Dubbelmötet kommer avgöras på Parken, men Sverige måste få med sig ett bra resultat från den första matchen i Stockholm.

Vägen till detta dubbelmöte har inte varit helt smärtfri för några av lagen. Sverige fick presentera sin trupp utan viktiga Albin Ekdal som är skadad och samtidigt kunde Danmark presentera en i princip skadefri trupp, men under landslagssamlingen har man mindre sjukdomsproblem. Det kommer oavsett bli en nagelbitar, även om Danmark är favoriter ur flera objektiva ögon, på grund av sin högre ranking.

Nycklar inför playoff-mötet Sverige-Danmark

Mitt i uppladdningen till det avgörande mötet passade Sverige även på att presentera sin kontroversiella nya bortatröja, en tröja som har väckt reaktioner på sociala medier. Men vi får hoppas på att Sverige ändå är fullt fokuserade på Danmark-matchen som äger rum klockan 20:45 på lördag kväll och sänds gratis på kanal5.

Nu kommer vi ta upp tio viktiga punkter att hålla koll på i första mötet mellan Sverige och Danmark. Det kan vara allt ifrån enskilda spelare till utomstående faktorer som kan påverka matchen på flera sätt. En sak är säker: hela Sverige kommer sitta laddade på lördag kväll och heja fram ett kritiserat Sverige mot våra ärkerivaler Danmark. Nu tittar vi på tio viktiga nycklar i matchen mellan Sverige och Danmark.

1. Sveriges backlinje

Sveriges backlinje - Andreas Granqvist

Sveriges backlinje är inte vad den brukade vara. När Olof Mellberg var mittbacksgeneral var Sverige ett fruktat land att möta även för de största spelarna i världen. Numer ser situationen inte lika bra ut och försvaret är onekligen en punkt Sverige måste se upp med.

Sverige kommer troligtvis ställa upp med Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson och Martin Olsson i backlinjen. Tillsammans har väl samarbetet lämnat mycket att önska i många matcher och mot spelare som Christian Eriksen och Nicklas Bendtner så måste samtliga vara på tårna under 90 minuter. Om försvaret sitter så talar mycket för en svensk seger i första matchen.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply