Danmarks trupp mot Sverige – Vibe petad

Morten Olsen har tagit ut sin trupp mot Sverige

Danmarks trupp mot Sverige i playoff-rysaren är presenterad. Någon Lasse Vibe fanns inte med när förbundskapten Morten Olsen tog ut sina spelare under måndagen. Däremot får Ajax Viktor Fischer något oförväntat chansen.

Med mindre än två veckor kvar till den första omgången i playoff-spelet har Danmarks förbundskapten Morten Olsen presenterat den trupp som ska försöka knipa en biljett till EM i Frankrike Sveriges bekostnad. Det är danskens sista kvaltrupp någonsin för detta landslag då han slutar efter mästerskapet, om inte tidigare ifall man skulle misslyckas att ta sig dit.

Vibe petas – behöver målgörare

Det är inte några stora förändringar han gör i sin trupp i jämförelse med tidigare kvalmatcher. Men på anfallspositionen får en gammal spelare lämna plats åt en lite mer oerfaren. Det är Ajax Viktor Fischer som överraskande nog får chansen istället för IFK Göteborgs forne skyttekung Lasse Vibe.

– Jag såg Viktor spela på en ovan position som ”nummer 9” och då gjorde han ett mål och en assist, säger Olsen på presskonferensen.

Vibe har haft det svårt med att få igång målskyttet sedan han lämnade blåvitt för Brentford i somras, vilket ska vara anledningen till petningen.

– Han(Lasse) är en fantastisk spelare, och han tillför även mycket mentalt. Han ger allt hela tiden. Men nu är konkurrensen så hård. Han har gjort det bra, men vi har andra i samma position som också varit bra. Nu satsar jag på Nicolai Jörgensen och Viktor Fischer till exempel.

Vill vara som Belgien

På de åtta kvalmatcher man spelade lyckades Danmark bara göra åtta mål, men höll tätt baktill. Med en Nicklas Bendtner ur form, som bara gjort två mål under hösten i Wolfsburg, blir målskyttet något man måste jobba på inför matcherna.

– Sverige har Zlatan, Polen har Lewandowski, en spelare som gör väldigt många av målen. Det har inte vi. Men i många lag görs målen från många spelare, i olika positioner. Se på topplaget Belgien som har målskyttet fördelat på många olika spelare, det är så vi behöver få igång det.

– Men Sverige har inte bara Zlatan, men vi ska ta hänsyn till honom. Men där är också nya namn som är på väg, där är en Oscar Lewicki, där är en John Guidetti. Där är många nya.

Hela truppen:

Jonas Lössi, Kasper Schmeichel, Stephan Andersen, Andreas Christensen, Daniel Agger, Daniel Wass, Jannik Vestergaard, Lars Jacobsen, Riza Durmisi, Simon Kjaer, Jakob Poulsen, Christian Eriksen, Lean Andreasen, Pierre Emille, Höjberg, Pione Sisto, Thomas Kahlenberg, William Kvist Jörgensen, Martin C. Braithwaite, Michael Krohn-Dehli, Niclas Bendner, Nicolai Jörgensen, Viktor Fischer, Yussuf Yurary Poulsen.

Play off-mötena spelas 14 respektive 17 november. Sverige inleder hemma på Friends Arena.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply