Sverige vann måstematchen – klara för play-off

Det började dock tungt för Sverige – målmässigt. I den 29:e minuten letade sig ett inlägg fram till Österrikes Marc Janko som tog ned den och serverade Martin Harnik som tryckte in 0-1 i det bortre hörnet. En ställd Isaksson såg bollen rulla in. 

Bara en minut efter kom Johan Elmander framrusande och drog till med ett kanonskott som gick rätt i stolpen. Många började fira, men bollen träffade oturligt nog stolpens insida.

Ett dåligt Sverige gick in i pausvilan med vetskapen om att Österrike tagit över matchen och dominerade spelet.

Men, som så många andra gånger, kommer ett annat Sverige ut i den andra halvleken.

I den 56:e minuten tog Martin Olsson en jätttelöpning från sin vänsterbacksposition. Bollen, som tillslut nådde fram till Zlatan, slogs av den sistnämnde in mot Martin Olsson som kastade sig fram och nickskarvade in 1-1. Vilket jubel, och framför allt; vilket VM-hopp som spred sig bland de runt 50 000 på Friends Arena.

Sverige ville mer. Erik Hamrén började med att byta ut högerbacken Mikael Lustig, in kom den så offensive högerlöparen Jimmy Durmaz. Man skulle gå för 2-1.

I den 73:e minuten gjorde Hamrén ett drag han sent kommer glömma. Han tog ut Rasmus Elm och satte in Kim Källström. 

Den sistnämnde ville sätta sin prägel på matchen. Med 86 minuter spelade så vinkade Zlatan längst upp för en löpboll. Vid den tidpunkten hade just Källström lagt beslag på bollen. Denne man såg Zlatan och satte upp en perfekt löpboll mot Zlatan. Den sistnämnde tog ned den på ett magnifikt sätt, med bollen nedtagen slog han in bollen till höger om Österrike-målvakten Robert Almer. 2-1.

Det här resultatet skulle betyda en säker play-off-plats.

Matchen skulle avslutas med att Österrikes Marko Arnautovic blev utvisad efter att ha skallat Johan Elmander.

Zlatan passade på att dra på sig ett gult kort. Smart av svensken då han nu missar Tyskland-matchen, och inte riskerar att missa play-off-matchen. Att han skulle kunna missa matchen beror på att han hade tillräckligt med varningar för att bli avstängd.

2-1 stod sig och Sverige har därmed säkrat andraplatsen i Grupp C bakom Tyskland.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply