Lista: Tio största skrällarna i fotboll

bet365
Lista- Tio största skrällarna i fotboll

foto: bildbyrån

10 största skrällarna inom fotboll

Största skrällarna i fotboll? Största fotbollsskrällen? Här går vi igenom de 10 största skrällarna inom fotboll! Fotboll är ett spel där vad som helst kan hända, och då det är världens största och mest populära sport så är chansen ganska stor att tokiga saker kommer att ske och emellanåt så händer just något som skakar om hela fotbollsvärlden och vänder den upp och ner. Det är dessa skrällar som går till historien och som förvandlas till myter och legender som folk fortsätter att prata om, långt efter att den framgångsrika eran är slut. Spelarna som var med, tränarna och fansen som bevittnade skrällen blir alla på ett sätt odödliga och ansvariga att föra vidare legenden.

Största skrällen i fotboll – Största skrällarna i fotboll

Största skrällarna i fotboll? I fotbollens värld har det skett ett antal skrällar. Det finns ett antal som är något mindre och sen finns det dem av astronomiska proportioner. Man kan se på det hela på olika sätt men det finns ett par händelser som de flesta är rörande överens om är några av de största skrällarna i fotboll. På Silly Season Sverige har vi listat ett par av dessa händelser, men innan vi går djupare in på det vill vi passa på och tipsa om ett antal andra populära listor vi har gjort, till exempel fem rekord som man inte skryter om, flest engelska ligacup-vinster och 10 lag som varit i Champions Leaguefinal flest gånger som en kan djupdyka ner i efter de 10 största skrällarna inom fotboll.

Snyggaste tröjorna på FIFA

Topp 10: Rikaste fotbollsspelarna i världen

Topp 20: Klubbarna som säljer flest tröjor

10. Blackburn Rovers 1994/1995

Det faktum att lilla Blackburn Rovers skulle kunna utmana toppklubbarna inom den engelska elitfotbollen var en skrattretande tanke och det var inte många som trodde på dem. Men efter att ha inlett säsongen med sju raka vinster fick dem självförtroende och det lyckades hålla i sig hela säsongen ut. Inför slutet av säsongen stod det mellan Rovers och Manchester United, men Rovers lyckades hålla undan Alex Ferguson och co. med en poäng till godo. Lagets stora stjärna hette Alan Shearer och levererade 34 mål under säsongen.

9. Nottingham 1977/1978

Nottinghams titel var verkligen överraskande. Bara året innan hade Brian Cloughs Nottingham tagit sig upp till högstadivisionen tack vare en tredjeplats i division 2 och som ingenting kom de upp och tog de ligan med storm och lyckades vinna allt på första försöket. Ingen hade kunnat förvänta sig det, och året därpå gick de och vann Europa cupen, en ännu större skräll.

8. Montpellier 2010/2011

Detta var precis innan Paris Saint-Germains era, då de började pumpa in en massa pengar i klubben, men det var fortfarande en stor skräll för Montpellier att få vinna sin första titel, speciellt då de varken före eller efter ens har varit i närheten av pokalen. Laget innehöll bland annat en ung och oupptäckt Olivier Giroud.

7. IFK Göteborg 1982

Lista- Tio största skrällarna i fotboll

foto: bildbyrån

Cupfinalen mellan IFK Göteborg och Hamburg SV avgjordes i ett dubbelmöte, där tyskarna var favoriter att ha hem pokalen, men efter starka insatser från svenskarna lyckades de ta hem vinsten, som blev Sveriges första i europacup-sammanhang och gjorde IFK historiska.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply