Lista: Tio största skrällarna i fotboll

4. Hellas Verona 1984/1985

Hellas Verona lyckades ha en väldigt bra timing gällande sitt titelvinnande. Detta var innan Maradonas och Napolis stora era  och före Berlusconis Milan. Trots detta var Italien och den italienska fotbollen stor vid den här tiden och Juventus var en mycket stor klubb. Därför skall Hellas Veronas titel inte underskattas utan ses på som ett av de största skrällarna i italiensk fotbollsshistoria.

3. Danmark 1992

Danmark var inte ens menade att deltaga i detta EM. De inte hade kvalificerat sig, men på grund av kriget i Jugoslavien fick Danmark ta deras plats. Spelare som Brian Laudrup presterade om möjligt ännu bättre än vanligt. Andra spelare som John Jensen, Henrik Larsen, Kim Vilfort och Flemming Povlsen klev fram. Det hela slutade med att Danmark lyckades besegra världsmästarna Tyskland i en rafflande final.

2. Leicester City 2015/2016

Som vi alla känner till vid det här laget var oddset att Leicester City skulle vinna ligan 5000/1 men de lyckades ändå med bragden. Det är en av de största skrällarna i modern fotbollshistoria som har förundrat fotbollssupportrar världen över. Tränare Claudio Ranieri fick tillgång till en trupp som kompletterar varandra på ett perfekt sätt. Det sammanföll med det faktum att många av de bästa klubbarna i Premier League gjorde svaga säsonger.

1.Grekland 2004

Lista- Tio största skrällarna i fotboll

foto: bildbyrån

Det faktum att Grekland lyckades vinna EM 2004 var så otippat. Det fanns på förhand ingenting som talade för det, och måste vara en av fotbollshistoriens största skrällar någonsin. Innan turneringen drog igång fanns det ingen som på allvar trodde att de kunde vinna. Grekland var ett obekant lag utan ett enda namn värt att känna till. Men de hade en smart tränare, en brinnande passion och tro på sitt lag. Samt effektivitet som tog dem hela vägen.

Detta var alltså listan med största skrällarna i fotboll. Ta gärna en titt på ngra andra av listorna på vår site.

Andra populära listor:

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply