Paris Saint-Germain redo att betala 1,9 miljarder kronor för Neymar

LISTA: Världens bästa startelva född 1992

Den franska klubben kan betala klausulen

Paris Saint-Germain är enligt rapporter villiga att betala Neymars utköpsklausul på 153 miljoner pund, motsvarande 1,9 miljarder kronor, för att få värva honom av de spanska ligamästarna Barcelona som en ersättare till Zlatan Ibrahimovic.

Paris Saint-Germain är redo att satsa i sommarens transferfönster. Efter att ha vunnit den franska ligan ännu en gång och klarat sig till kvartsfinal i Champions League borde de kunna vara nöjda, men de siktar nu ännu högre. Med superstjärnan Zlatan Ibrahimovic borta till sommaren, med en möjlig flytt till Manchester United, och även Edinson Cavanis framtid lite osäker, måste de börja kolla på andra anfallsalternativ för att kunna utmana ute i Europa även nästa år.

Den engelska tidningen Daily Mail skriver att den franska huvudstadsklubben hoppas på att kunna värva Neymar från Barcelona. Enligt rapporterna så skall PSG vara beredda på att betala utköpsklausulen på 153 miljoner pund, vilket skulle göra den brasilianske anfallaren till den dyraste spelaren genom tiderna och slå Gareth Bales nuvarande rekord med hästlängder. Manchester United sägs också vara mycket intresserade av 24åringen men de brittiska skattelagarna skulle orsaka problem för Neymar.

Neymars kontrakt med Barcelona löper till 2018 och de spanska giganterna skulle kunna tänka sig att se till att få nog med pengar för anfallaren medans de kan. Brasilianaren gjorde 24 mål på 34 matcher förra säsongen när Barcelona vann La Liga, men dokument som läckte för ett tag sen avslöjade att Neymar förvånande nog enbart tjänar 77 000 pund per vecka.  Jämför man det med anfallskollegan Lionel Messi som sägs tjäna mer än 250 000 pund efter skatt, i veckan, så är det förhållandevis lite.

Neymars agent, Wagner Ribeiro, har uttalat sig sedan tidigare för den franska tidningen L’Equipe om att de skulle visa intresse om PSG var beredda att köpa ut Neymar ur kontraktet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply