Manchester United förbereder världsrekordbud på Gareth Bale

Manchester United förbereder världsrekordbud på Gareth Bale

Anfallaren öppen för flytt tillbaka till England

Real Madrids ytter Gareth Bale ryktas vara öppen för att flytta tillbaka till England och Premier League och Manchester United ryktas förbereda ett världsrekordbud på den walesiske spelaren som skulle bli Jose Mourinhos toppvärvning

Gareth Bale, som nyligen vann Champions League tillsammans med sitt Real Madrid, ryktas inte vara lycklig i det spanska huvudstadslaget. Det är rykten som har florerat under en längre tid som menar på att walesaren inte trivs i laget och detta har såklart bidragit till diverse rykten om byte av klubbadress. Bale har sedan tre år tillbaka spelat i den spanska huvudstaden, då han kom från Tottenham Hotspur för en odefinierad summa som sägs ligga på runt 85 miljoner pund, vilket innebär ett världsrekord.

Den engelska tidningen Daily Star rapporterar nu att Manchester United har kommit fram som väldigt intresserade av anfallaren och sägs kunna toppa Bales egna transferrekord då de förbereder ett världsrekordbud på 94,6 miljoner pund. Det sägs även att värvningen av Bale skulle göra den nye Unitedtränaren Jose Mourinho mycket nöjd och Bale skulle få bli ledfiguren i Mourinhos trupp som han nu filar på att göra till sitt egna efter att han tog över från Louis van Gaal.

Mourinhos första värvning är redan klar i form av den starke försvararen Eric Bailly från Villareal som gick för 30 miljoner pund. Även Zlatan Ibrahimovic väntas komma att sälla sig till Mourinho i United men det är en affär som antingen är över inom kort eller får vänta tills i början av juli, på grund av EM och en klausul i svenskens kontrakt med Paris  Saint-Germain.

Real Madrids president Florentino Perez sägs vara desperat i att få behålla Bale men anfallaren skall ha sagt att han inte vill vara kvar mer. Det skall tilläggas att utan Bales egna önskan om att lämna klubben skulle United aldrig ha en chans att få till en deal till sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply