10 saker du inte visste om Dimitri Payet

10 saker du inte visste om Dimitri Payet

Tio fakta om Dimitri Payet

Han kom som en blixt från en klar himmel. Som ett rovdjur som har avvaktat sitt byte under en längre tid för att sedan välja ut rätt tillfälle och slå till, snabbt som vinden. Dimitri Payet var igår matchhjälten i Frankrikes öppningsmatch mot Rumänien på hemmaplan i EM 2016. Det var en spännande match som innehöll en del missade målchanser, ett flyktigt spel och ett 1-1 resultat i den 88:onde matchminuten. De flesta trodde nog att det resultatet skulle komma att stå sig, men Payet hade andra planer. På en boll från ingenstans smäller han upp bollen i det vänstra krysset. Bollen färdas snabbare än man hinner blinka och från en sekund till en annan så har Frankrike vunnit den första matchen, på Stade de France, inför hemmapubliken. Payet blir sedan utbytt innan matchen blåses av och det är en känslosam mittfältare som med tårar i ögonen kliver av planen. Där har vi kanske en utmanare till turneringens skytteliga? Det kommer i alla fall kunna kvala in som ett av turneringens snyggaste mål redan nu och det är otroligt om ens EM:s bästa målvakter tillsammans hade lyckats med att fånga den bollen.

Tio saker att veta om Dimitri Payet

Vi får alla hoppas att detta bara är början på en fantastisk turnering för mittfältarens del och att han kommer bjuda oss på mer av den varan. Men vem är egentligen mannen bakom Frankrikes frälsande mål? Den attackerande mittfältaren är redan 29 år gammal och spelar för tillfället i West Ham, där han har gjort en bra säsong utan att göra allt fr stort väsen av sig. Efter den här turneringen kommer reaktionerna vid hans namn vara helt annorlunda. Vi på Silly Season Sverige har utöver den här listan ett par andra som man kan bläddra igenom, till exempel äldsta trupperna i EM 2016, tio spelare att hålla koll på i EM 2016 och EM-städer i Frankrike 2016 – men först efter att vi har gått igenom tio saker du inte visste om Dimitri Payet.

10. Uppväxt på en ö

10 saker du inte visste om Dimitri Payet

Han är född och uppväxt på den franska ön Reunion som ligger i den Indiska oceanen, ca 800 kilometer öster om Madagaskar, i närheten av Mauritius. Där spelade han för lokala klubbar som Saint Philippe och Saint-Pierroise innan han vid 12 års ålder blev upptäckt av scouter, flyttade till Frankrike helt ensam och skrev på för Le Havre.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply