Neymar i blåsväder – åtalas för skattebrott

Neymar: ”Jag ser inte mig själv lämna Camp Nou”

Neymar kan tvingas böta 425 miljoner kronor

Lagkamraten Lionel Messi har redan utretts för skattebrott och nu är Neymar själv i blåsväder. Brassen uppges ha undvikit att betala skatt i tre år och det kan han komma att straffas rejält för.

Stjärnorna i FC Barcelona leker verkligen på fotbollsplanen. Man har i princip säkrat La Liga-titeln och man stormar fram i Champions League utan några intentioner att stanna upp. Supertrion Neymar, Luis Suarez och Lionel Messi lever verkligen i en fotbollsfantasi och frågan är om livet skulle kunna vara bättre för dem.

Det har dock kommit nya uppgifter från den brasilianska tidningen Folha de S. Paolo som säger att Neymar kan komma att dömas för skattebrott. Enligt tidningen har Neymar smitit undan skattebetalning mellan 2012 och 2014 från både Santos, Barcelona och hans huvudsponsor Nike.

Böta närmre en halv miljard

I flera års tid har hans övergång från Santos till Barcelona granskats av spansk domstol, men några egentliga avslöjanden eller åtal har ännu inte offentliggjorts. Det är först nu när brasiliansk domstol har klivit in i utredningen som ett riktigt skattebrott har avslöjats.

Neymar ska ha smitit undan och gömt större summor pengar mellan åren 2012 och 2014, pengar han inte betalat en krona skatt på. Därför kan han komma att tvingas böta 425 miljoner kronor om han döms skyldig, men med största sannolikhet kommer Neymar överklaga anklagelserna.

Neymar har tidigare också sagt att han inte vill lämna Barcelona även om han både har varit aktuell för PSG och uttryckt sin vilja att spela bredvid Cristiano Ronaldo.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365