Så lottades finalen i Svenska Cupen

Malmö FF har hemmaplan i finalen mot BK Häcken

Under den allsvenska upptaktsträffen väntade de flesta på lottningen om vem som ska få hemmaplansfördel i Svenska Cup-finalen den 5:e maj. Bollen som plockades upp och därmed fick hemmaplan blev Malmö FF.

Svenska Cupen är hetare än någonsin och i år har den haft en extra krydda. Champions League-laget Malmö FF var piskade att vinna hela turneringen för att nå ut i Europa i sommar och därför har det legat ett enormt intresse från hela fotbollssverige på MFF:s framfart i cupen.

I helgen spelades semifinalerna och i den första slog Malmö ett Kalmar FF som tappade sin ledning i andra halvlek på Guldfågeln Arena. Semifinal nummer två spelades på Tele2 Arena mellan Hammarby och Häcken. Matchen var extremt underhållande och efter ett sent segermål bokade BK Häcken sin plats i finalen. Men finalen kommer Göteborgarna inte få spela på hemmaplan då MFF fick hemmaplansfördelen.

Cupfinalen spelas på Swedbank Stadion

Den 5:e maj kommer finalen spelas på Swedbank Stadion, alltså endast fyra dagar efter samma möte på samma arena i Allsvenskan. Vilken tid matchen är har ännu inte spikats och biljettförsäljningen väntas dra igång i mitten av april.

Om Malmö FF vinner cupen kommer man att seedas i Europa League-kvalets samtliga kvalomgångar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply