Handanovic slutar i slovenska landslaget

Efter elva år – nu slutar Inter-målvakten i landslaget

Inter-målvakten Samir Handanovic slutar i landslaget.
– Det enda jag kan säga är att jag gjort min sista landskamp, sa målvakten efter att Slovenien spelat 1-1 mot Ukraina.

Efter 0-2 borta på Olympiastadion i Kiev kändes det som ett omöjligt uppdrag att vända dubbelmötet till en seger för Slovenien. Men när mittbacken Cesar stångade in 1-0 redan i den elfte minuten tändes hemmalagets hopp.

Slovenien fortsatte därefter att trycka på men det blev inga fler slovenska mål i play off-spelet. Istället kunde Ukraina, i den 97:e minuten, slå in det definitiva avgörande till 1-1 vilket innebar att ukrainarna kommer spela EM i sommar, tillsammans med bland annat Sverige, efter totalt 3-1 mot Slovenien.

Lägger handskarna på hyllan

I samband med det missade EM-slutspelet kommer nu Sloveniens mest namnkunniga spelare att avsluta sin karriär i det slovenska landslaget. Samir Handanovic, till vardags i Milano-laget Inter i italienska Serie A, kommer inte att göra fler landskamper enligt honom själv.

– Jag har inte mycket att säga mer än att det här var min sista match för det slovenska landslaget, sa en märkbart upprörd Handanovic efter krysset mot Ukraina.

Atlético-talangen står på tur

31-åringens avhopp från landslaget är självklart ett stort avbräck för Slovenien, men faktum är att det finns ett givet namn att ersätta honom med: Jan Oblak.

Oblak, som inför den förra säsongen värvades av spanska Atlético Madrid, är född 1993 men har redan vaktat stolparna elva gånger den här säsongen för det spanska huvudstadslaget och är en given ersättare för Handanovic.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply