Chelsea får konkurrens om Falcao

Milan och Sevilla gör Chelsea sällskap i kampen om Falcao

Radamel Falcao har återvänt till Monaco efter den misslyckade låneperioden i Manchester United. Nu har monegaskerna inte råd att betala anfallsstjärnans höga lön.

Manchester United valde att låna in den colombianske landslagsanfallaren Radamel Falcao, 29, från Monaco under den sista dagen av transferfönstret i höstas. Men Falcao misslyckades med att imponera tillräckligt på managern Louis Van Gaal under säsongen och United valde därför att inte utnyttja den köpoption som fanns inskriven i kontraktet. 29-åringen lyckades bara göra fyra mål på 26 matcher i United-tröjan. Nu har anfallsstjärnan återvänt till Monaco – som inte längre har råd att betala hans lön.

Samma agent som Mourinho

Enligt uppgifter till Daily Mirror har Falcao en veckolön på svindlande £285 000 (motsvarande cirka 3,7 miljoner kronor) vilket är alldeles för högt för Monaco. Därför kommer klubben arbeta aktivt för att försöka sälja colombianen under sommaren och därmed slippa betala hans höga veckolön. Chelsea-managern José Mourinho, 52, har samma agent som Falcao – nämligen Jorge Mendes, som också är agent för spelare som Cristiano Ronaldo, Ángel di María och James Rodríguez (enligt Transfermarkt). Chelsea är också en av de klubbar som ryktats vara mest intresserade av att värva Falcao.

Kan få Ancelotti som ny tränare

Men nu rapporterar Daily Mirror att de regerande Premier League-mästarna fått konkurrens i kampen om Falcaos underskrift. Det rör sig enligt den engelska nyhetstidningen om två klubbar – italienska Milan och spanska Sevilla. Tränaren Carlo Ancelotti sparkades från Real Madrid förra veckan och kan vara på väg tillbaka till Milan. Klubbens vice-president och VD, Adriano Galliani, har förklarat att han gärna ser Ancelotti arbeta tillsammans med Falcao i Milano-klubben.

Falcao, 29, har hittills i sin karriär representerat River Plate, FC Porto, Atlético Madrid, Monaco och Manchester United. Han har gjort 24 mål på 56 A-landskamper för Colombia sedan landslagsdebuten 2007 men missade VM-turneringen 2014 på grund av skada.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply