Cech överens med Arsenal

BBC rapporterar att Arsenal är överens med Petr Cech

Nu börjar ett klubbyte närma sig för Petr Cech. Uppgifter från BBC hävdar att Chelsea-målvakten kommer genomföra en läkarundersökning hos Arsenal under fredagen.

Efter att ha varit nummer ett mellan stolparna tio säsonger i följd fick Petr Cech, 33, se sig petad till förmån för den betydligt yngre målvaktskollegan Thibaut Courtois, 23, under den gångna säsongen. Courtois var utlånad till Atlético Madrid i tre raka säsonger innan han sommaren 2014 återvände till Chelsea och förpassade Cech till bänken. Belgaren fick förtroendet i 39 matcher under säsongen, medan tjecken fick nöja sig med 16 framträdanden. Det har lett till spekulationer om en flytt för Cech – och nu ser det alltså ut som att han kommer lämna för en av Chelseas värsta rivaler.

Läs artikeln: Uppgifter: Cech till Arsenal

Klubbarna och spelaren har nått en överenskommelse

BBC, som normalt sett har hög trovärdighet, rapporterar att stadskollegorna och rivalerna Arsenal kommit överens med Chelsea om en övergångssumma. 33-åringen har också kommit överens med The Gunners om de personliga detaljerna i kontraktet och han förväntas genomföra den obligatoriska läkarundersökningen under fredagen innan övergången blir helt klar. Cech, med 115 A-landskamper för Tjeckien på meritlistan, skulle i så fall bli Arsenals första värvning den här sommaren. Han kommer konkurrera med Wojciech Szczesny och David Ospina om förstaplatsen, men det troliga är att en av dem säljs för att göra plats åt tjecken.

Lämnar Chelsea med en respektingivande meritlista

Petr Cech kom till Stamford Bridge i juli 2004 när han lämnade franska Rennes. Sedan dess har han varit med och vunnit en rad olika titlar, totalt 15 stycken: 4 Premier League-titlar, 4 FA-cuptitlar, 3 Ligacupen-titlar, 2 Community Shield, 1 Champions League-titel och 1 Europa League-titel. Sammanlagt ser det ut att stanna på 493 matcher i Chelsea-tröjan för en av världens bästa målvakter under 2000-talet, varav 333 Premier League-matcher. Kontraktet löper ut till sommaren 2016 – men det är föga förvånande om han spelar någon annanstans då.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply