Zlatans krav på PSG-presidenten under mötet i Qatar

Zlatan vill ha en kontraktsförlängning samt högre lön

De senaste rubrikerna kring Zlatan har handlat om huruvida han kommer spela OS för Sverige nästa sommar. Men i förra veckan träffade megastjärnan ledningen i PSG och diskuterade sin framtid i den franska klubben.

Zlatan Ibrahimovic har varit en förgrundsfigur i detta hårdsatsande Paris Saint-Germain sedan han anslöt från Milan 2012. Den senaste säsongen hade visserligen fixstjärnan skadeproblem och missade delar av säsongen, men lyckades trots detta att producera hela 30 mål på 37 spelade matcher i alla tävlingar för de franska ligamästarna, vilket påvisar hans betydelse för laget.

Sveriges lagkapten, som nyligen sänkte Montenegro med två vackra mål i EM-kvalet, har dock under våren ryktats vara på väg bort från Paris. Ett antal klubbar har funnits med i bilden, bland andra Arsenal, Manchester United och framförallt hans förra klubb Milan. Men Zlatan har hela tiden sagt att han gärna stannar i PSG och under förra veckan träffades Zlatan och ledningen i klubben för att diskutera anfallarens framtid.

Vill se över sitt kontrakt

33-årige Zlatan och hans agent Mino Raiola träffade Al-Khelafi, PSG:s ägare, förra veckan under ett möte i Qatar. Le Parisien, som har god insyn i PSG, kommer nu med uppgifter om vad som ska ha sagts på det viktiga mötet.

Den franska tidningen uppger att Zlatan vill ha en kontraktsförlängning samt en högre lön. Utöver det vill han omförhandla bonusen på 15 miljoner kronor som han eventuellt får om han vinner skytte- och assistligan i Ligue 1. Le Parisien hävdar också att en klausul i Zlatans nuvarande kontrakt gör att hans nuvarande lön på cirka 15 miljoner euro sänks med hela 20 % till nästa säsong. Stjärnan ska vara missnöjd med klausulen och detta var något som även diskuterades under mötet med PSG-presidenten.

Al-Khelafi är, enligt tidningen, fortfarande inte klar huruvida han kommer att godkänna Zlatans krav men att han kommer att se över det.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply