Formel 1 regler 2024 – nya Formel 1 regler & reglemente – F1-regler 2024!

Formel 1 regler - nya Formel 1 regler & reglemente - F1-regler

Nya Formel 1 regler & reglemente – vad gäller i Formel 1 2024?

Formel 1 regler 2024? Formel 1 2024 regleringar, reglemente och regler? Nya Formula 1 2024 regler och regeländringar? Här går vi igenom de nya F1-regler och ändringar i Formel 1-reglementet inför 2024-års säsong samt vad tanken är med den nya Formel 1-regeln 2024.

I år är det Max Verstappen (1,25) som förväntas ta hem hela mästerskapet, med utmanare som Lando Norris (9,00) och Lewis Hamilton (13,00). Verstappen kör för Red Bull Racing (1,35) som förväntas enkelt kunna vinna konstruktörsmästerskapen, men med de nya reglerna kan allting förändras.

Nya regler i Formel 1 2024

Nya Formel 1 regler 2024? Vi är nu inne i en ny och spännande F1-säsong. Då kan det vara bra att veta vad det även finns nya f1-regler att se fram emot inför säsongens nästa GP. Loppen avlöser varandra och det går snabbt när bilarna är ute på banorna.

Efter förra årets spännande avslut är alla redo för en ny säsong. Inför årets säsong har det dock skett en del stora förändringar när det kommer till reglerna runt bilarna. Detta kan ge både fördelar och nackdelar när det kommer till konstruktionen av bilarna och sett utifrån förarnas tidigare erfarenheter. Här kommer vi att förklara alla regeländringar som kommer att ske inför den nya säsongen.

Nya Formel 1 regler 2024 – här är 2024 års reglemente med nya regler i Formel 1!

Inför F1 2024 har FIA, som står för Federation International de L’Automobile och är det internationella bilsportsförbundet, beslutat att en del nya regler i Formel 1 ska införas under 2024, som kan skaka om ganska så rejält.  Här har du alla nya regler till F1 2024 reglemente:

 • Nya regler för start bakom säkerhetsbil.
 • Schemat inför en tävlingshelg ska vara mer flexibelt.
 • Tester av äldre bilar får enbart genomföras på banor som har F1-status eller 1Tlicens.
 • PR-event får inte användas som tester. Bilarna får då inte köra mer än fem mil och bara använda däck som tagits fram enbart för det tillfället.
 • En skärpning av bränslereglementet för att säkerställa att olja inte blandas i bränslet. F1 vill säkerställa att ingen kan använda sig av olja i sitt bränsle. Tidigare har det pratats om att Mercedes haft olja i bränslet för öka sin prestanda under kvalet. I framtiden ska Formel 1 teamen bara få använda sig av en specifik olja per motorenhet.
 • Begränsning av vikt och volym för bilarnas batterier.
 • T-vingen och hajfenorna som de flesta teamen har på sina bilar i år förbjuds från och med 2019
 • Stående start efter en rödflagg, nu sker omstarten (efter ett avbrutet lopp) bakom säkerhetsbilen.
 • Cockpitskyddet Halo kräver nya kameravinklar och speglar. Halo, det cockpitskydd som testades förra året, tas bort. I stället ska man testa någonting som kallas för ”Shield”  och är ett mellanting mellan Halo och bilarna som de ser ut i dag. Det ska  prövas under F 1 2019 säsong.

Nya Formel 1 regler 2024 – här är 2024 års nya regler i Formel 1!

Efter en del klagomål från bland annat publik och supportrar såväl som förare, har Formel 1-samhället tagit åt sig kritiken och gjort förändringar, bland annat för att göra publiken nöjdare. Man vill återvända till den mer klassiska Formel 1-körningen, med spänning och fart.

Största F1-regelförändringen – däcken har gjorts bredare!

Den största förändringen när det gäller nya Formel 1 regler 2024 är det faktum att däcken har gjorts bredare. Detta innebär att förarna kommer att kunna köra ännu snabbare, detta på grund av att de får bättre grepp på banan, och varvtiden kommer att kunna höjas med upp till 5 sekunder snabbare.

Nya F1-regler: tekniska förändringar:

 • Yttermåtten på bilarna kommer att ändras och gå tillbaka för att bli mer som förr i tiden. Karossen kommer att utökas från 140 till 160 centimeter i bredd. Framdäcken blir 60 millimeter bredare (från 245 till 305 mm) och bakdäcken blir 80 millimeter bredare (från 325 till 405 mm). De bredare däcken betyder att den totala bredden, som mäts vid däckens ytterkant, växer ut till två meter exakt, från tidigare 180 cm. Minimivikten ökar även med 20 kilo till 722 kilo. Bilen kommer även överlag att göras mer aerodynamisk.
 • Nosvingen kommer att bli 200 millimeter bredare och bakvingen blir 150 millimeter bredare, och även lägre placerad.
 • Det har länge talats om ett huvudskydd, ett så kallat cockpitskydd, och det är någonting som nu ser ut att kunna bli verklighet. Det finns ännu ingen färdig design för hur skyddet ska se ut men det förväntas bli klart 2021 eller 2019.

Nya F1-regler: sportsliga förändringar:

 • En ny procedur har införts när det gäller starter under regnförhållanden. Från och med årets säsong, om det bedöms att loppet behöver starta bakom en säkerhetsbil på grund av regn, kommer en vanlig stående start att inträffa när man väl bedömt att banan är säker att köra på. Detta innebär att säkerhetsbilen kör tillbaka till depån och bilarna ställer upp på gridden för start.
 • Reglemente gällande hjälmarnas designer innebär att förarna kommer att behöva behålla, i stort sett, samma design och/eller färg på sina hjälmar under alla evenemang i FIA Formula One World Championship. Detta för att underlätta igenkänning av föraren i bilen i fråga. Men föraren kommer ha tillåtelse att bära en specialdesign på hjälmen under ett evenemang, till exempel under ett hemma lopp. Förarna har även tillåtelse att byta design och/eller färg på hjälmen om de byter stall under säsongen.
 • Skulle en förare introducera fler än en del av en power unit, detta under ett enstaka evenemang, är det endast tillåtet att använda den sista av dessa delar på efterföljande evenemang utan ytterligare straff. Detta för att förhindra att det ”lagras” reservdelar för sin power unit.
 • De fem första evenemangen av 2021 års säsong kommer att tillåta stallen att slippa undan den vanliga proceduren för däcksval, då deadline för dessa infaller innan försäsongstesterna. För dessa evenemang så kommer leverantören att fördela två set av den hårdaste blandningen, fyra set av medium blandningen och sju set av den mjukaste blandningen, detta till varje förare.

Syftet med F1-regelförändringarna – köra fortare och få bilarna fräckare

Dessa nya regler och förändringar i Formel 1 innebär att förarna kommer att kunna köra fortare och bilarna kommer att bli ”fräckare”. De kommer helt enkelt att bli snyggare och göra tävlingarna attraktivare igen. Förarna kommer att kunna köra upp till 5 sekunder snabbare per varv, detta tack vare de nya breda däcken.

Formel 1 motor regeländringar

Det kommer inte att ske några större förändringar i grunden med de nya motorerna i Formel 1. Teknologin kommer att bestå. Dock har en del klagomål från såväl publik som förare kommit in om att de nya V6-motorerna är för tysta, vilket har lett till att FIA nu har bekräftat att de nya motorerna kommer att låta mer, goda nyheter för alla motorsportälskare som tycker att ljuden är en del av sporten.

Läs mer om Formel 1

Formel 1 vilken tv kanal? Vem sänder Formel 1 2024? Svensk kanal Formel 1 2021? Vart sänds Formel 1 Sverige 2021? För information om Formel 1 TV Sverige, F1 live streaming gratis och Formel 1 TV stream se bla Formel 1 live stream, Formel 1 TV tider och Formel 1 TV kanaler!

Formel 1 betting tips vinnare? Se Formel 1 odds tips för att se oddset på Formel 1 och få betting tips vinnare samt Formel 1 betting tips vinnare!

Vi har fått in många frågor gällande hur det ser ut med TV-täckningen av Formel 1 under 2021 och vi kan med glädje meddela att det är Viaplay som har Viasat Motor  och kommer att ge dig möjlighet att se allting!

Vare sig du kollar på TV:n, surfplattan eller mobilen har du med ditt Viaplay och Viasat Sport alltid möjligheten att se det senaste från Formel 1-världen. Med Viasat Motor kan du följa träningar såväl som tävlingar och alla förberedelser!

viasat.se kan du finna mer info om hur du gör för att så snabbt och smidigt som möjligt säkrar ditt nya Viasat-abonnemang idag! Se även Formel 1 kalender och Kalender Formel 1. Du kan även läsa mer om Formel 1 på F1 officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply