Så mycket kostar Sergio Ramos

Real Madrid värderar Sergio Ramos väldigt högt

Den spanska storklubben är villig att sälja sin världsstjärna – men det kommer kosta mycket för den klubb som vill köpa loss Sergio Ramos från Real Madrid.

Sergio Ramos, 29, är en av världens bästa mittbackar för tillfället och han har dessutom en imponerande meritlista under sina år i klubblaget Real Madrid (445 matcher, 55 mål) samt det spanska landslaget (128 matcher, 10 mål).

  • 2 EM-titlar (2008, 2012),
  • 1 VM-titel (2010),
  • 1 Champions League-titel (13/14),
  • 3 ligatitlar (06/07, 07/08, 11/12),
  • 2 cuptitlar (10/11, 13/14).

I klubben sedan 2005

Den spanske landslagsförsvararen har varit i Real Madrid sedan augusti 2005 då han lämnade barndomsklubben Sevilla och hans nuvarande kontrakt med huvudstadsklubben sträcker sig till juni 2017. Lägg där till att Ramos är vice kapten i klubben och det är svårt att tänka sig att han lämnar i sommar. Men nu rapporterar spanska AS, med god insyn i Real Madrid, att mittbacken är tillgänglig på marknaden.

Prislappen – 90 miljoner euro

Den klubb som vill köpa loss den 29-årige världsstjärnan får dock lov att öppna plånboken rejält – Ramos värderas nämligen till €90 miljoner (830 miljoner kronor) av klubbens president Florentino Pérez. Manchester United, som är på jakt efter Ramos, uppges ha lagt ett bud på €50 miljoner (460 miljoner kronor) men det ska ha blivit nekat.

Under ett möte med klubbens generaldirektör, José Ángel Sánchez, under onsdagen bad Ramos att Real skulle lyssna på eventuella erbjudanden från andra klubbar. Precis som fallet är med målvakten och lagkaptenen Iker Casillas så har Sergio Ramos inte fått den behandling som han önskat från president Pérez. Det kan nu leda till att båda kaptenerna lämnar klubben i sommar.

United är redo att höja sitt bud

Pengarna som Real Madrid begär, 830 miljoner kronor, skulle innebära att Ramos blir den överlägset dyraste mittbacken i historien. United har lagt ett inledande bud på 460 miljoner kronor eftersom spelare som David Luiz och Thiago Silva gått för liknande summor tidigare. Men enligt AS är den engelska storklubben redo att betala upp till €70 miljoner (cirka 650 miljoner kronor) för att värva spanjoren. Ramos själv skulle i så fall ha en nettolön på €55 miljoner (cirka 510 miljoner kronor) över fem säsonger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply