Officiellt: Japansk landslagsman klar för Premier League

Shinji Okazaki klar för Leicester City

Leicester City stod den gångna säsongen för en av de största upphämtningarna någonsin i Premier League. Efter att hela 30 omgångar spelats låg man till synes hjälplöst sist, hela tre poäng bakom Burnley som parkerade på den nittonde platsen i tabellen. Sedan följde åtta matcher i rad med vinster för klubben – nästan dubbelt så många som man tidigare tagit under hela säsongen – vilket ledde till att nykomlingen i den engelska högstaligan till slut placerade sig på en imponerande fjortondeplats. Hela sex poäng ovanför Hull City på nedflyttningsplats.

Nu siktar ”The Foxes” uppåt. Den brittiska klubben har tidigare under sommaren gjort klart med två försvarsförstärkningar i Robert Huth och Christian Fuchs – och nu satsar man även i anfallet. Shinji Okazaki, som närmast kommer från spel i tyska Bundesliga och Mainz 05 är klar för klubben, något man tidigare under dagen offentliggjorde på Twitter.

Shinji Okazaki har skrivit på för 4 år

Den japanske anfallaren gjorde under den gångna säsongen 12 mål i Bundesliga och 29-åringen har skrivit på för fyra år på King Power Stadium. – Jag är väldigt glad över att vara här. Att spela i Premier League är en dröm. Jag kommer försöka göra många mål för fansen här, säger Okazaki till klubbens officiella Twitter-konto.

Än återstår att Okazakis arbetstillstånd blir accepterat av den brittiska staten, men när alla papper är påskrivna blir den 93-faldige landslagsmannen den sjunde japanske spelaren i Premier Leagues historia.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply