Uppgifter: Tottenham vill värva från rivalerna

bet365
bet365

Victor Moses på Spurs radar

Intresset för Moses bara växer. Stoke har redan annonserat att man vill värva nigerianen och nu ger sig även Tottenham in i jakten på den överflödige Chelsea-spelaren.

Sedan José Mourinho anslöt som manager till Chelsea för två år sedan har Victor Moses sjunkit i status hos de engelska ligamästarna. 24-åringen har blivit utlånad under de två senaste säsongerna då han först spenderade ett år i Liverpool för att sedan återigen lånas ut till en annan konkurrent, nämligen Stoke.

I Stoke har Moses visat sin potential och klubben har tidigare gått ut med att man vill göra yttermittfältaren till en permanent Stoke-spelare. Asier Begovic, som vaktar målet på Britannia Stadium, har ryktats gå åt det det andra hållet för att täcka upp Chelseas förlust av Petr Cech men Stoke vill ha Moses som en del i avtalet.

Man är dock inte ensamma om att försöka värva nigerianen. En London-klubb vill gärna göra anspråk på Moses.

Spurs tredjeval

Tottenham är på anfallsjakt. Klubben har tidigare under våren kopplats ihop med Jay Rodriguez (Southampton) och Anthony Martial (Monaco). Men allt talar för att Tottenham misslyckas med att värva duon och Spurs siktar sig nu, enligt Daily Mirror, in på Victor Moses.

Den liljevita klubben har en fördel i jakten på Moses. Man spelar nämligen i Europa League nästa säsong och Moses ska, enligt tidningen, mer än gärna vilja spela i Europa det kommande året.

För att göra plats åt Moses diskuterar klubben med Galatasaray angående Roberto Soldado, som har floppat rejält sedan han flyttade till London. Men Tottenham har fortfarande bekymmer med att göra sig av med Emmanuel Adebayor, då ingen klubb hittills varit villiga att ta över Adebayors saftiga lön som ligger på omkring 1,2 miljoner kronor i veckan.

Nyckelspelare för Nigeria

Victor Moses har skaffat sig en en hel del rutin i internationella sammanhang då han deltagit i 24 A-landskamper för Nigeria, där han ses som en nyckelspelare.

Moses spelade 23 matcher förra säsongen för Stoke, alla tävlingar inkluderade, och producerade fyra mål och sex assist.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply