Souchaux chockade PSG

Sochaux låg på 17e plats inför matchen mot Paris Saint Germain. PSG med Zlatan i toppform låg på första plats, tätt följt av Lyon och Marseille, men på grund av deras segrar var en seger vital för att hålla dem på avstånd. Idag skulle dock Sochaux stå för en stor skräll med en 3-2-vinst.

Alex skulle göra 0-1 för PSG. Pastore slog en hörna som Alex nicklobbade på ett elegant sätt in bakom Pouplin i målet. Men kvitteringen kom snabbt därefter. Sju minuter efter Alex mål stod Boudebouz för en riktigt fin genomskärare till Roudet som hade lurat sig fri före Alex. Sakho agerade mycket passivt och Roudet kunde springa i öppen bana innan han tryckte in 1-1.

Hemmalaget skulle även ta ledningen. Nio minuter in i andra sköp Giovanni Sio ett skott utanför straffområdet som Salvatore Sirigu borde ha tagit, men målvakten stötte in den i egen bur istället. Fem minuter efter hade Corchia en elegant frispark i insidan av stolpen också, men PSG kom undan med blotta förskräckelsen.

Gästerna skulle så småningom kvittera. Efter lite hörnflipper kunde Sakho peta iväg bollen mot mål som Roussillon borde ha rensat iväg, men istället skarvade han in den i eget nät. Sochaux gav dock inte upp. Sju minuter från full tid fick Privat en fin djupledsboll från Boudebouz. Anfallaren lade bollen fint till Bakambu som kunde slå in ledningsbollen i öppen bur med vänstran.

En chockförlust för PSG som nu släppte Lyon och OM närmre sig i tabellen.