Jovetic och Ljajic förnedrade Inter

Fiorentina och Inter har efter nyåret varit två lag som inte fått mcyket att stämma på planen. Det skulle dock på söndagen bli ett trendbrott av rang från hemmalaget på ett laddat Artemio Franchi i Florens på söndagskvällen.,

Redan efter två minuter gav Stevan Jovetic en fingervisning på vad som väntade, när han tvingade fram en fin räddning från Handanovic i Inter-målet. Ledningsmålet kom istället efter tretton minuters spel, där ett inspel från vänster nickskarvades vidare av Stevan Jovetic till Adem Ljajic som tryckte in 1-0 med pannan.

Fiorentina fortsatte vara det bättre laget och med endast tolv minuter kvar av den första halvleken dubblerade man ledningen på Stadio Artemio Franchi. Och det var den högt eftertraktade Stevan jovetic som med ett mycket veckert avslut skickade in 2-0 bakom den chanslösa Handanovic i gästernas mål.

I den andra halvleken försökte Inter lyftas spelet och bytte in Ricky Alvarez mot nyförvärvet Kovacic, men det var Violas match det här. Tio minuter in i den andra halvleken var Jovetic framme igen efter ett myckt fint framklacvkande från Aquilani, och skickade in klara 3-0 till hemmalaget.

I den 65e matchminuten föll mål nummer ner in bakom Handanovic, i en mycket mörk afton för Nerazzurri. Borja Valeros spelade bak bollen till Ljajic strax utanför straffområdet som med all tid i världen kunde skjuta in bollen till vänster om Handanovic.

Antonio Cassano reducerade visserligen i slutminuterna med ett mycket vackert mål, som skruvades in via den bortre stolpen, men Fiorentina vann med 4-1 och är nu endast två poäng efter Lazio i racet om Champions League-kvalplatsen. För Inters del väntar nu ett returmöte i Europa League, innan det blytunga Milanoderbyt mot Milan nästa söndag.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply