Real Madrid gick segrande ur kvällens Madridderby

Det som på förhand redan stod skrivet i stjärnorna bekräftades hastigt – detta var och skulle bli en match till Real Madrids fördel. Det gick fort, snabbare än Usain Bolt med ett par riktigt smala, gröngula brillor på sig; men låt oss nu försöka sätta ord på de få minuter som avgjorde detta Madridderbyt mellan Los Blancos och Franjirrojos.

Som jag tidigare nämnde så var det blått ett fåtal minuter som avgjorde detta fartfyllda möte – rättare sagt 20 minuter. Matchens första milstolpe sattes redan i den tredje minuten av den för många okände Alvaro Morata, som placerade sig mycket skickligt när han enkelt kunde peta in Mesut Özils stenhårda hälpassning, till höger om en oförberedd Vallencano-målvakt.
Det dröjde inte lång tid för än nästa kasse skulle ramla in och denna gång hette målskytten Sergio Ramos. Likt det föregående målet så var den alltid lika skicklige Mesut Özil, mannen bakom det hela. Med en elegant frispark från högerkanten, i den tolfte minuten, så fann han huvudet på Ramos, som gör det han ska och utökar ledningen till 2-0 för sitt Real Madrid.

Vid denna tidpunkt av matchen så kändes vinstmaskinen Real Madrid, snudd på ostoppbar – men plötsligt så inträffade det ofattbara. I den 18 matchminuten åkte Sergio Ramos, inom loppet av 2 minuter, på två stycken gula kort. Vilket, som ni säkert förstår, även ledde till en utvisning. – Helt plötsligt stod Mourinhos manskap på knäna framför sina lokala rivaler.

Men trots att matchen från den tjugonde till nittionde spelminuten dominerades av Vallencano, så lyckades Real Madrid med vad de ville ha ut av detta möte – tre poäng.
Detta bäddar gott inför vad man vill ha gjort på Old Trafford i Champions League-returen; två snabba mål och sedan försvara. För om det var någonting som var fläckfritt under kvällens Madridderby, så var det försvarsspelet hos hemmalaget, Real Madrid.