Sergio Garcia fixade ny Espanyol-seger

Kvällens andra, aningen mindre upplysta, 21-match stod alltså mellan RCD Espanyol och Real Betis. Två lag med olika formkurvor, där katalanernas imponerande kurva var som en rak linje upp i luften och besökarna ifrån Sevillas nästan likadan – fast vänd åt anda hållet. Detta var en killstreak som Espanyol ville upprätthålla och passade därför på att brassa på från första sekund.

Efter blått sju minuter spelade så var det dags för den alltid lika skicklige Sergio Garcia, att presentera sig för aftonen. Med hjälp av sin trogne anfallskompanjon, Christian Stuani, kunde han ge en tidig ledning till sina blåvitrandiga kamrater.

Matchen fortsatte sedan i högt tempo med mestadels pressande från bortalagets håll; och med hjälp av snabba, tekniska och läckra inspel ifrån Betis offensiva styrkor, såg matchen aldrig ut att kunna avgöras. Men det var trots allt tabbarna som Betis-fansen kommer att minnas ifrån denna afton. För trots att inspelen var i världsklass och dribblingarna i 120 knyck, så var avsluten i klass med Björn Runströms, säsongen 2011/12.

Men slutresultatet blev trots allt 1-0 till Espanyol, som vandrar vidare med en vinst rikare i bagaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply