Rosenborg besegrade Wien på bortaplan

Europacup-meriterade Rosenborg ställdes i första omgången mot österrikiska Rapid Wien. En bra start på norrmännens nya Europacup-äventyr. Det återstår att se hur långt de kan ta sig den här gången. Dagens vinst mot Rapid Wien ger dock norrmännen en bra start.

Rapid Wien var sett över hela matchen det bättre laget, men lyckades inte sätta dit sina chanser. Det var istället Rosenborg som chockade Wien i den 18:e minuten genom att göra 0-1. Ett mål som gav Rosenborg styrka och stadga i defensiven.

Det var även Rosenborg som gjorde matchens andra mål, då de i den 60:e minuten utökade sin ledning genom svenske Henrik Dorsin. Wien kunde efter ett stort bollinnehav och en hel del chanser få in en reducering, då Markus Katzer nickade in ett inlägg från Deni Alar.

Matchen slutade till sist 1-2, vilket gör att Rosenborg får med sig tre poäng till den fortsätta delen av gruppspelet. En trepoängare som kan diskuteras.