Helsingborg förlorade i Spanien

Levante gjorde en bra säsong förra året då man slutade på en sjätteplats i den spanska ligan. Det var klubbens bästa placering någonsin. Ikväll tog man emot dom svenska mästarna Helsingborg i klubbens första match ute i Europa.

Den spanska klubben startade matchen bäst och man var nära på att ta ledningen redan i den fjärde matchminuten. Angel höll sig framme på ett inlägg och nickade bollen precis utanför stolpen. Helsingborg inledde matchen försiktigt och man låg rätt i positionerna.

I den tolfte matchminuten så skapade Helsingborg sin första chans när Accam träffade stolpen. Avblåst för offside den gången.

Några minuter senare var dom svenska mästarna nära på att ta ledningen. Accam höll sig framme efter ett dåligt ingripande av Levantes målvakt Navas. Bollen rensades på mållinjen av mittbacken Sergio Ballesteros.

I den 35:e minuten kom matchens första varning. Bedoya fick syna det gula kortet efter en tackling på Levantes högerback Pedro Lopez.

Med fem minuter kvar av den första halvleken så tog Levante ledningen. Michel valde att ta en snabb frispark och han spelade in bollen till Juanfran som enkelt sköt in 1-0 för spanjorerna.

Levante var nära på att gå till pausvilan med en tvåmålsledning. Anfallaren Angel kom i ett bra läge men misslyckades med avslutet. Det var det sista läget i den första halvleken.

Tidigt in på den andra halvleken slog Gashi in ett inlägg mot Helsingborgs anfallare Nikola Durdic som tog ner bollen på ett utmärkt sätt. Helsingborgs-spelarna viftade för straff eftersom dom tyckte att Ballesteros använde armarna lite för mycket i den närkampen.

I den 55:e minuten fick Helsingborg en frispark precis utanför straffområdet. Uronen fick till en bra träff men Levante-målvakten gjorde en bra räddning.

Efter timmen spelad så kom matchens första byte. Det var Michel som fick lämna plats för Barkero.

På Helsingborgs tredje hörna var Durdic nära på att kvittera. Han fick till ett bra avslut som var nära på att ställa till det för Keylor Navas.

Med tio minuter kvar av matchen skapade Levante ett bra läge för att punktera matchen. Det var Ruben som sköt mot mål efter ett fint inlägg av Pedro Rios.

Levante kontrollerade matchens sista tio minuter och svenskarna kunde inte skapa något tryck mot Levantes mål. När domaren blåste av matchen kunde publiken på Estadi Ciutat de València börja fira klubbens första trepoängare ute i Europa.