Real Madrid vände och vann hemma mot Mallorca

Nedflyttningshotade Mallorca öppnade aftonens näst sista möte i La Liga, borta mot ligatvåan Real Madrid, med ett tidigt nickmål av den alltid lika huvudskicklige Emilio Nsue. Utjämningsmålet från hemmalaget kom dock bara nio minuter senare via en retur från Gonzalo Higuain och bortsett från det hastiga kvitteringsmålet av Mallorcas Alejandro Alfaro, bara sex minuter senare, fanns där på planen nästan bara Real Madrid i resterande 79 minuter.

Trots ett aningen orättvist 1-2-underläge för Marängerna skulle chanserna slutligen löna sig och innan man hann veta ordet av trillade målen in tätt efter varandra. Mellan den 52:a och den 57:e matchminuten lyckades man åstadkomma tre mål av Cristiano Ronaldo, Luka Modric och dessutom hann Gonzalo Higuain sätta sin andra för kvällen.

Med ett hundratal mindre åskådare som redan hade lämnat Bernabeustadion för att slippa eventuella köer hem, såg hemmalagets Karim Benzema slutligen till att runda av denna afton med att spika slutresultatet i kvällens möte, som slutade med hela 5-2 till Real Madrid.