Salomon Kalou matchhjälte för Evian

Lille har legat precis bakom topp fyra under hela säsongen. Man har haft det tufft att ersätta Hazard under vinter, men man har hittat nya guldklimpar som vanligt. Idag skulle dock en rutinerad herre göra allt man hinner göra på 90 minuter; mål, självmål och missa straff. En förlust på det hela gjorde Salomon Kalous dag usel.

Nordborna Lilles form har varit magnifik den senaste tiden. Fem raka vinster hade man inför matchen mot Evian och det började bra även idag. Redan efter sju minuter spelade Sidibe fram Kalou som gjorde 1-0. Gästerna svarade dryga 20 minuter senare när Khelifa kvitterade genom sitt nionde mål för säsongen.

I andra halvlek dök mardrömmarna upp för Kalou. 22 minuter in i andra nickade Koné rakt på Kalous ansikte, för att sedan leta sig in i Kalous egna bur. Snopet och tungt för ett, för dagen, välspelande Lille.

Men det skulle bli värre. Fem minuter senare fällde Koné just Kalou, som han tog hjälp med vid kvitteringen, inne i sitt eget straffområde. Straff för hemmalaget och Kalou klev fram, men sköt högt över. Det innebar att Evian tog tre viktiga poäng i norra Frankrike och klättrar över nedflyttningsstrecket.