Europadrömmen lever vidare för Catania

Endast en poäng var skillnaden inför lördagskvällens möte mellan Catania och Udinese, som båda siktar på att klättra i tabellen till en plats som ger spel i Europa. Men det skulle visa sig bli hemmalaget som drog det längsta strået på Stadio Angelo Massimino.

För efter en mållös första halvlek fick Catania ordning på saker och ting, när man efter blott fyra minuters spel kunde öppna målskyttet till hemmapublikens förtjusning. En lång passning från Barrientos öppnade anfallet för hemmalaget, där ett fint väggspelande mellan Castro och Gomez slutade med att den sistnämnda kunde skicka in bollen till 1-0.

Matchen hettade till därefter när Alessandro Potenza visades ut från bänken av domaren, vilket dock inte skulle drabba Catania nämnvärt mycket i själva matchen. För 2-0 var bara bakom hörnet och med 67 spelade minuter av matchen kom målet. Efter en fin dribblingsshow av Castro mot två försvarare, kunde han spela ner bollen till Barrientos till höger. Barrientos slog sen in ett fint inlägg som nickades in till 2-0 av den blott 164 centimeter långe Alejandro Gomez.

Blott fyra minuter senare var det dags för mål nummer tre för hemmalaget, när Francesco Lodi slog till. Och när det är Francesco Lodi som gör mål, är det allt som oftast på frispark. Den här gången drog frisparksspecialisten till igen när bollen tog i muren och ställde Udineses målvakt Zeljko Brkic, som fick se bollen segla in bakom honom till 3-0.

Udinese reducerade visserligen genom Muriel med nio minuter kvar av matchen, men laget från Udine lyckades inte hota Catanias ledning. Lördagens 3-1-vinst gör att Catania rycker från Udinese till ett försprång på fyra poäng, samtidigt som man närmar sig lagen framför, som dock har en match mindre spelade.


bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply