Uppgifter: Zlatan stannar i Paris

Transfercirkusen runt Zlatan Ibrahimovic rullar vidare

Igår befann sig Zlatan Ibrahimovic i Qatar för ett möte med Paris Saint-Germain. Igår uppgavs det att de i stort sett kommit överens om att bryta kontraktet – uppgifter som nu tillbakavisas av Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovics framtid i Paris Saint-Germain har de senaste dagarna blivit mer och mer osäker. Igår träffade svensken och hans agent Mino Raiola PSGs ledning för att diskutera. Vad det pratades om är osäkert, men sent igår kväll kom uppgifter om att 33-åringen och den franska klubben bara ska ha varit en liten detalj ifrån att bryta kontraktet, som sträcker sig över nästa säsong.

Kommer stanna i Paris

De uppgifterna tillbakavisas nu av Gazzetta dello Sport som, till skillnad från TeleLombardia som uppgav att de var nära en kontraktsrivning, menar på att de båda parterna har kommit överens om att Zlatan kommer stanna i den franska huvudstaden även nästa säsong. Det ska dock finnas med en liten ekonomisk bit i avtalet. Anfallaren ska enligt tidningen ha fått en liten löneförhöjning.

Skulle tjäna 3 miljoner mindre per år – nu stryks det

I det ursprungliga kontraktet stod det enligt Sportbladets Jennifer Wegerup att Zlatan Ibrahimovic under sin sista säsong, alltså den kommande, på kontraktet skulle få hela 20 procent mindre i lön än under de föregående. Svensken skulle isåfall tjäna 12 miljoner euro per år, istället för hans nuvarande lön som rapporteras ligga på 15 miljoner euro per år. Det är den klausulen som Sportbladet, som refererar till Gazzetta dello Sport, nu stryks och svenskens ursprungliga lön kommer alltså kvarstå även över kommande säsong.

Inget Milan den här sommaren?

Tidigare har AC Milans president Silvio Berlusconi bekräftat att den italienska klubben är intresserad av Ibrahimovic, men nu verkar det alltså som att det istället blir en fortsättning på Parc des Princes för svensken även över nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply