Zlatan rapporteras få lämna PSG

bet365

Bara detaljer återstår – sedan avslutas kontraktet i förtid

Zlatan Ibrahimovic har under dagen befunnit sig i Qatar för att förhandla med Paris Saint-Germains ägare om en eventuell rivning av svenskens kontrakt. Nu rapporteras det bara återstå detaljer innan allt är färdigställt för en flytt från PSG för svensken.

 

Tidigare under dagen kom det fram flertalet bilder som visade att den svenske landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic tillsammans med sin agent Mino Raiola befinner sig i Qatars huvudstad Doha för att diskutera med sin nuvarande klubb Paris Saint-Germains ledning. Anledningen till mötet ska enligt flera medier ha varit att svensken vill avsluta sitt kontrakt – som går ut nästa sommar – med den franska klubben i förtid, och därmed kunna gå som bosman redan nu i sommar.

Nära bryta kontraktet i förtid

Mötet har enligt bland andra den italienska journalisten Vito Angelé dragit ut rejält på tiden, men nu ser de båda parterna ut att ha kommit närmare varandra. Enligt Solo Calcio, som refererar till den norditalienska TV-kanalen TeleLombardia, ska Zlatan och PSG i stort sett ha kommit överens om att bryta 33-åringens avtal med Ligue 1-mästarna i förtid. Än återstår dock enligt kanalen en liten detalj – vilken summa anfallaren ska få till följd av kontraktsrivningen.

Milan följer mötet med spänning

En av de klubbar som spänt följer händelseutvecklingen i Doha är förstås AC Milan, dit Zlatan som bekant frekvent ryktats de senaste veckorna. Den italienska klubbens ägare Silvio Berlusconi har tidigare bekräftat att man är intresserade av svensken, och att man ska försöka värva in honom under sommaren. Det har även rapporterats om att man ska erbjuda honom sammanlagt 18 miljoner euro i lön, över antingen två eller tre säsonger.

Slipper betala till PSG

Nu verkar det alltså som att allt man behöver göra är att övertyga svensken om att klubben är rätt steg för anfallaren, som även uppgetts vara intressant för klubbar som Liverpool, Chelsea och Juventus. Tidigare har man som bekant även varit tvungna att betala en övergångssumma till PSG – något man skulle slippa ifall Zlatan och den franska huvudstadsklubben bryter kontraktet.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply