Tevez vänder hem – Har klubben råd?

Carlos Tevez väntas vända hem och avsluta karriären i hemlandet

Den argentinske landslagsmannen Carlos Tevez njuter för tillfället av tillvaron i Turin. Sedan ankomsten till Juventus har sprutat in mål för ”Bianconeri” och den senaste säsongen lyckades 31-åringen smälla dit 20 ligamål och 7 mål i Champions League, varav tre stycken mot Malmö FF.

Kan lämna Juventus redan i sommar

Men ingenting varar som bekant för evigt och Tevez kontrakt går ut efter nästa säsong vilket öppnar för andra klubbar att sno åt sig anfallaren. Det lär däremot inte bli någon europeisk storklubb utan när Tevez väljer att lämna Juventus ligger hans moderklubb och favoritklubb, Boca Juniors, nära till hands.

Klubben vill ha svar i slutet av veckan

Besked om framtiden får däremot inte dra ut för långt på tiden. Juventus direktör Beppe Marotta berättade tidigare för Sport Mediaset att klubben vill ha ett slutgiltigt besked från Tevez innan slutet på veckan. Är det så att Tevez redan nu i sommar vill återvända till sitt hemland vill Juventus ha tid på sig att planera för en ersättare.

Osäkert om Boca har råd

Men det finns frågeställningar som behöver besvaras. Tevez agent Adrian Ruocco berättade för Sport Mediaset att det är ovisst om Boca har råd att betala lönen som ”El Apache” förväntas kräva. Boca Juniors och Tevez ska ha samtalat angående en potentiell övergång samtidigt som Copa America avgörs och Tevez familj ska ha önskemålet att flytta tillbaka till Argentina, så frågan är nog snarar när, och inte om han flyttar hem till Buenos Aires.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply