Pressat Barcelona lyckades avancera

Barcelona eller PSG? ikväll skulle det avgöras vilket lag som skulle ta sig Champions League-semifinalen. Hemmalaget Barcelona valde att sätta sin stjärna Lionel Messi på bänken efter skadan han ådrog sig i det första mötet på Parc des Princes.

Matchen sparkades igång på Camp Nou och som vanligt så började Barcelona rulla runt bollen på PSGs planhalva dock utan någon vidare framgång. Xavi var väldigt nära att ge hemmalaget en underbar start på matchen då han på frispark i den tredje minuten skruvade bollen precis utanför Sirigus högra stolpe. Spanjorerna fortsatte att hålla bollen, men PSGs kontringar var sylvassa med Lucas och Lavezzi i spetsen. Den sistnämnde var ytterst nära att göra det så viktiga 0-1-målet då han på en fin passning av Zlatan Ibrahimovic kom fri, men Valdes gjorde en fin parad.

PSG fortsatte att oroa Barcelona-försvaret med sina kvicka löpningar i djupled och man hade ett par fina chanser, men Valdes fortsatte att stå emot som en vägg. Ett litet övertag för fransmännen i första halvlek, men det var 0-0 efter 45 minuters spel.

PSG fortsatte att oroa och nästan hela Camp Nou tystnade när argentinaren Javier Pastore i den 50:e minuten retfullt chippade bollen över en utrusande Valdes och 0-1 var ett faktum. Ett Barcelona i chock saknade tempo i sitt passningsspel och slog för ovanligheten många felpassningar.

Det krävdes en förändring av Vilanova och det skulle komma när Lionel Messi byttes in i den 63:e minuten och dirket blev det fart i Barcelonas anfallsspel. Efter ett längre tids tryck kom det förlösande målet som fick Camp Nou att jubla av lycka. Messi drog i gång anfallet då han gick förbi två PSG-spelare innan bollen hittade in till David Villa som fint spelade tillbaka till Pedro som dunkade in bollen efter 71 minuters spel.

PSG försökte att komma tillbaka in i matchen och i slutet skickade man upp både Alex och Thiago Silva på topp för att försöka få till något, men Barcelona red ut stormen och tar sig till semifinal utan att imponera. 1-1 på Camp Nou och 3-3 sammanlagt, men Barcelona vidare på fler gjorda bortamål.