Pescara lyfter över nerflyttningsstrecket

Genoa öppnade matchen starkt och satte från start press på hemmalaget Pescara. Juan Manuel Vargas var närmast i den 17:e minuten, då han prickade ribban. Vargas var dock inte den siste i Genoa som skulle tträffa virket och i den 41:e minuten träffade Genoa återigen ribban men nu genom Kucka. Genoa lyckades dock inte göra hål på Mattia Perin och den första halvleken slutade 0-0.

Pescara reste sig i den andra halvleken och gjorde så tidigt som sex minuter in i den andra halvleken matchens första mål. Målet kom genom Elvis Abbruscato och var ett viktigt sådant. Pescara fick fortsatt självförtroende och vågade gå än mer framåt.

Pescara avslutade tillställningen med att fastställa slutresultatet till 2-0 i den 73:e minuten genom Ante Vukusic. Pescara lyfter därmed över strecket och petar ner Genoa till en 19:e-plats.