RVP matchvinnare i Manchesterderbyt

Ett oerhört hett derby väntade på Etihad Stadium mellan Manchester City och Manchester United. Det var de regerande mästarna som tog emot den mesta mästarna, som dessutom befann sig tvåa respektive etta i tabellen. ett utropstecken inför start var att Mario Balotelli fanns med från start för hemmalaget, där även Antonio Valencias start för gästerna fick ses som en liten överraskning.

Och det var hemmalaget som pressade direkt från start och som var länge närmast matchens första mål. Men det var gästerna som mycket överraskande till matchbilden, öppnade målskyttet i matchen. Wayne Rooney fick iväg ett avslut, där han visserligen fick en någorlunda svag träff, men bollen rullade kyligt in vid den vänstra stolpen.

Manchester United började därefter att käka sig in i matchen, men hade egentligen inte mycket chanser. Men när den andra riktiga chansen kom, small det igen bakom Joe Hart i hemmamålet. På ett snabbt startat anfall rullade Wayne Rooney ut bollen till Valencia på högerkanten, tog fart in mot straffområdet och fick slutligen tillbaka bollen från Rafael och sköt in bollen i mål.

Resultatet stod sig halvleken ut och i inledningen av den andra halvleken bestämde sig Roberto Mancini för att agera. Han böt ut Mario Balotelli som stod för en blek insats, och slängde in argentinaren Carlos Tevez. Efter det tog Manchester City tag i matchen och började ösa på framåt.

Manchester United såg föst ut att döda matchen i den 57e matchminuten när Robin van Persie sköt bollen i stolpen och Ashley Young sköt in returen i mål. Men domarna dömde felaktigt bort målet för offside.

Som ett brev på posten kom istället reduceringen. På en bökig situation i gästernas straffområde fick Manchester Citys spelare iväg ett flertal avslut, innan bollen letade sig Yaya Touré som sköt in bollen vid ded bortre stolpen.

Hemmalaget jagade vidare för en kvittering och med fyra minuter kvar såg det ut att bli poäng för hemmalaget, när Zabaleta pangade in ett avslut på en hörna från högerflaggan. Ett mycket viktigt mål för Manchester City i toppstriden, där dock gästerna fick det sista målet.

För på tilläggstid fick Manchester United en frispark till höger strax utanför straffområdet. Fram kliver målkungen Robin van Persie och skjuter, via den game lagkamraten Nasris ben, och in vid Joe Harts bortre stolpe. Det avgörande målet följdes upp av tråkiga scener där Rio Ferdinand träffades i ansiktet av något som slängts in från publiken, men Manchester United vann prestigemötet med 3-2.