bet365

Payets sena kvittering gav Lille en poäng

Lille slutade i våras på en andraplats i Ligue 1. Men den här säsongen har klubben, liksom mästarlaget Montpellier, haft det svårt att skrapa ihop poäng, och till mångas stora förvåning hittade man laget på en föga imponerande elfteplats i ligan. Ikväll reste de till Reims, för att slåss om poängen med ett utav årets nykomlingslag Stade de Reims.

Det var hemmalaget som inledde starkast, och det tog inte mer än sju minuter innan det smått krisande Lille var i underläge. Det efter att vänsterbacken i Stade de Reims, Anthony Weber, hade klivit upp, och lyckades med att sätta bollen bakom Steeve Elana i motståndarnas mål.

Webers fullträff såg länge ut att bli matchens enda, och en ny förlust för det före detta topplaget närmade sig. Men då, i den 73:e minuten, klev lagets bäste målskytt hittills den här säsongen, Dmitri Payet, fram, som flera gånger innan, och räddade en poäng åt Lille med sitt vitala kvitteringsmål.

Lille går därmed upp på delad poängskörd vid mittenskiktet av tabellen, tillsammans med Valenciennes och Montpellier, samtidigt som Stade de Reims närmas av sjuttondeplacerade Sochaux i botten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply