Hulk förlänger med Zenit

bet365

Hulk stannar i Ryssland

Hulk har avfärdat allt transfersnack genom att skriva på ett nytt kontrakt med den ryska klubben Zenit St. Petersburg.

Den brasilianske hårdskjutande offensiva vänster-springaren Hulk har skrivit på ett nytt kontrakt med Zenit St. Petersburg. Hulk som kom till Ryssland från Porto under 2012 för en summa på 55 miljoner euro, hade ett kontrakt som skulle sträckt sig till 2017. Nu blir han istället sin klubb trogen över säsongen 2018/2019.

Tog vägen genom Japan

28-årige Hulks väg till rampljuset har inte varit spikrak som många andra talanger från Brasilien. Istället för en direkt Europa-flytt tog Hulk steget från sin moderklubb Vitoria, till den Japanska ligan, där han mellan säsongerna 2005-2008 representerade tre olika klubbar. Efter en fin start på säsongen 2008 med Tokyo Verdy där brassen stod för fem mål på elva matcher bestämde sig den portugisiska storklubben Porto för att öppna plånboken och betala hela 19 miljoner euro för den hårdskjutande brassen.

Väl i Portugal hittade Hulk rätt och utvecklades till en av Europas farligaste offensiva hot. Därför var det många som höjde på ögonbrynen när Hulk valde att flytta till Ryssland och Zenit, trots att det ryktades om att flera större klubbar ville signa honom.

Nu väljer alltså Hulk att stanna i Ryssland, Zenit har ännu inte bekräftat övergången på deras hemsida men Hulk ska själv ha gått ut och sagt att han är nöjd över att stanna i klubben.

– Jag är glad över att förlänga mitt kontrakt med klubben till 2019, jag hoppas att jag kan fortsätta att ge glädje till denna fantastiska klubb, ska Hulk ha sagt.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply