Officiellt: Wesley Sneijder klar för spel i OGC Nice

Officiellt: Wesley Sneijder klar för spel i OGC Nice

Nice överens med Wesley Sneijder

Spelaren som lämnade Galatasaray efter säsong har fram tills idag varit klubblös. Nu står det koart att han kommer spela sin fotboll Ligue 1 med OGC Nice som klubbadress.

Wesley Sneijder är en spelare som varit med om nästan allt. Han var med i VM-finalen 2010 mot Spanien och samma år vann han även Serie A och Champions League med Inter. Tidigare har det blivit spel i Ajax och Real Madrid men under de fyra senaste säsongerna har det blivit spel i turkiska SüperLig med klubbadress Galatasaray. I somras valde han dock att lämna Turkiet för spel på annat håll och efter att ha varit klubblös i drygt fem veckor står det klart att Sneijder inleder ett nytt äventyr, detta i Ligue 1 med OGC Nice. De båda parterna är överens om ett kontrakt och i eftermiddag kommer Sneijder genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och skriva på kontraktet. Det är oklart hur långt överenskommelsen mellan de båda parterna gäller.

I Nice återförenas holländaren med Mario Balotelli efter att de båda spelat tillsammans i Inter i Serie A säsongen 2009-2010.

Officiellt- Wesley Sneijder klar för spel i OGC Nice

Milan jagar Vincent Koziello

OGC Nices unge mittfältstalang Vincent Koziello sägs komma att kunna bli någonting stort en dag. Den 21-årige fransmannen har kommit fram ur Nices ungdomsakademi, men allting började i AS Cannes U19-lag för ett par år sedan. Sedan dess har utvecklingen enbart gått framåt och efter att Koziello blev uppflyttad till a-laget för två säsonger sedan har han så långsamt börjat attrahera uppmärksamhet till sig. Förra säsongen fick han spela 37 matcher och det blev tre mål och sex assist för den unge mittfältaren. I år har han redan spelat 15 matcher och gjort ett mål.

Sedan tidigare har Londonklubben Arsenal ryktats vara intresserade och Wenger sägs hålla ett öga på ynglingen, men nu skriver TMW att AC Milan, som har följt Koziello under en lång tid, har förberett ett bud och är redo att betala för att knyta till sig den lovande mittfältaren. Det kan dock vara så att Koziello väljer att stanna, med tanke på att Nice gör en riktigt bra säsong för närvarande, mittfältaren får spela och då Paris Saint-Germain har tappat sin makt i den franska ligan kan Nice nu göra ett försök att ta en titel. Det vill ju Koziello såklart vara där för.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply