Uppgifter: Coutinhos flytt till Barcelona klar

Coutinhos flytt i hamn

Enligt brasiliansk media har Liverpool och Barcelona kommit överens om en övergång för Coutinho. Spelaren sägs komma att kosta omkring 100 miljoner euro.

Efter en längre tid av uppgifter, rykten och förhandlingar ska det nu stå klart att Coutinho flyttar till Barcelona. Det är den brasilianska tv-kanalen Esportivo Interativo som kommer med uppgifterna om att samtliga parter är överens och att Barcelona kommer presentera spelaren i samband med träningsmatchen mot Chapecoense ikväll på Camp Nou. Coutinho blir i så fall Barcelonas första värvning efter att ha fått in 222 miljoner euro för Neymar och katalanernas intresse för Coutinho har funnits under en längre tid.

Tidigare ska spelaren ha varit överens med den spanska storklubben om en övergång men då Liverpool inte varit speciellt intresserade av en försäljning har det gått trögt att få till en övergång. Nu ska de båda klubbarna dock vara överens och prislappen som Barcelona får betala ska ligga på drygt 100 miljoner euro.

Esportivo Interativo var tidigare även först med att avslöja Neymars flytt till Paris Saint-Germain och brukar nästan alltid ha rätt när det kommer till brasilianska spelare.

Uppgifter Coutinhos flytt till Barcelona klar

Vill ersätta med Renato Sanches

Renato Sanches har haft en tuff säsong i Bayern München. Det unga stjärnskottet har inte fått så mycket speltid som han hade hoppats på och anfallaren har fått nöja sig med sporadiska inhopp. Detta skall ha frustrerat stjärnan som vill ha mer speltid den kommande säsongen. Detta har gjort att klubbar som Chelsea och AC Milan har spetsat öronen. Båda klubbarna har uppgetts vara mycket intresserade av Sanches men Bayern är inte helt redo att släppa den 19-årige mittfältaren.

En annan klubb som har gett sig in i leken är Liverpool. Enligt tyska SportBild skall Jürgen Klopp vara mycket intresserad av att låna in Sanches. Den unge, portugisiske mittfältaren sägs vara perfekt tills Klopp kan lägga händerna på RB LeipzigNaby Keita. Klopp har länge haft ögonen på Keita, som inte uppges vara intresserad av en flytt.

SE ÄVEN: Liverpool löner 2017

SE ÄVEN: Barcelona löner 2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply