Officiellt: Premier League-klubb värvar Obiang

West Ham har gjort klart med Pedro Obiang från Sampdoria

Den 23-årige mittfältaren Pedro Obiang, med meriter från det spanska U21-landslaget, flyttar från Serie A till Premier League och byter Sampdoria mot West Ham.

”Väldigt glad över att ha skrivit på”

Under onsdagseftermiddagen bekräftade West Ham Unitedderas officiella hemsida att Pedro Obiang, 23, skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben efter att ha valt bort flera europeiska toppklubbar. Obiang kommer närmast från italienska Sampdoria och har representerat Spanien i två U21-landskamper. Han var en av nyckelspelarna i Serie A-klubben som slutade sjua i den italienska ligan under den gångna säsongen och därmed får kvala till Europa League i höst. 23-åringen spelade 34 ligamatcher, varav 32 från start, och gjorde tre mål. På West Hams officiella hemsida, där han beskrivs som en box-to-box-mittfältare, berättar han om sina första tankar efter övergången:

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på, berättade Obiang efter att ha klarat läkarundersökningen. Vi har pratat om det här under en lång tid och nu har jag äntligen fått chansen att flytta hit. Jag är väldigt spänd på att få spela i Premier League. Det är en typ av fotboll som kommer hjälpa mig att utvecklas som spelare och person, så det kommer bli väldigt bra.

Spelade i Atlético Madrid som junior

Pedro Obiang växte upp i Madrid och efter att ha spelat i några mindre, lokala klubbar i början av karriären flyttade han till Atlético Madrid som junior. Där stannade han fram till 2008, när han som 16-åring skrev på ett femårskontrakt med Sampdoria. Två år senare fick han också debutera för A-laget i en match mot årets Champions League-finalister Juventus. Sedan dess har Obiang spelat sammanlagt 139 matcher för Sampdorias A-lag, varav 128 ligamatcher. Han har också internationell erfarenhet – utöver det spanska U21-landslaget har han också representerat Spanien på både U17 och U19-nivå.

”Bilic kan göra väldigt bra ifrån sig”

Spanjoren blir Premier League-klubbens andra värvning under sommaren (efter att Darren Randolph hämtats in från Birmingham), men den första under klubbens nya manager – Slaven Bilic, 46. Obiang förklarar att han ser fram emot chansen att få spela för den kroatiske tränaren, som själv spelade i West Ham en säsong (1996-1997).

– Jag tror att Bilic är en manager som kan göra väldigt bra ifrån sig här. Jag vet att han var en West Ham-spelare och han gjorde det väldigt bra som tränare för det kroatiska landslaget. Han är en manager som gillar att spela bra fotboll och jag gillar verkligen det så jag är säker på att vi kommer överens väldigt väl, berättar Obiang på klubbens officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply