Officiellt: Oscar Lewicki förlänger med Malmö FF

Officiellt Oscar Lewicki förlänger med Malmö FF

Malmö FF förlänger med nyckelspelaren Oscar Lewicki

Oscar Lewicki är uppvuxen i Malmö FF men har också varit utomlands i Bayern München och representerat BK Häcken. De senaste åren har han dock varit åter i Malmö FF, blivit en kugge och nu förlänger han sitt utgående kontrakt med tre år.

Inför säsongen 2015 återvände Oscar Lewicki hem till MFF efter några år i Bayern Münchens ungdomslag och ett par år i BK Häckens A-lag. Men han blev snabbt en viktig spelare för MFF och har cementerat sin plasts bredvid Anders Christiansen på den himmelsblå mittfältet sedan tre år tillbaka. Hans kontrakt gick dock ut den 31:a december 2017 och det var länge oklart om han skulle prova på vingarna i Europa igen eller om han skulle förlänga med MFF. Nu står det klart att han stannar i sin hemklubb.

– Vi är väldigt glada över att ha förlängt med Oscar till 2020. Han har varit en starkt bidragande till föreningens framgångar de senaste tre åren. Både på och utanför planen. Han är ett föredöme, framförallt för våra yngre spelare. Han visar hur man ska ta hand om sig själv, hur man förbereder sig inför en match och hur man ska genomföra en match. Han är en ledare och en pådrivare som visar vägen på planen, säger sportchef Daniel Andersson till mff.se.

Även Oscar Lewicki uttlar sig om förlängningen:
– Jag är otroligt stolt och glad över att ha skrivit på för ytterligare tre år med klubben i mitt hjärta. Jag har haft tre fantastiska år här och känner hur klubben växer och hela tiden strävar efter att bli bättre. Känslan av att gå ut till ett fullsatt Stadion, med världens bästa supportrar i ryggen, och spela tuffa internationella matcher och spela om guld är något jag vill och kommer att få fortsätta uppleva.

– Jag förväntar mig att vi ska ta guld varje år och ta oss ut i Europa. För så bra är vi.

Malmö FF kan dock tappa Anders Christiansen, Jo Inge Berget och Erdal Rakip i januari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply