Arsenal kan göra sig av med Theo Walcott

Arsenal kan göra sig av med Theo Walcott

Theo Walcott kan återvända hem till Southampton

De senaste året har Theo Walcott fått allt mindre speltid i Arsenal och han har nästan bara fått spela i Europa League och ligacupen. I januari kan han återvända hem till sin moderklubb Southampton i hopp om mer speltid.

Theo Walcott inledde karriären i pojkklubben Newbury innan han skrev på för Southampton när han var 11 år gammal. Där gick han igenom den berömda akademin, slog igenom i A-laget som 16-åring och lämnade året efter för Arsenal. Där har han varit de senaste 11 åren och varit ordinarie under större delen av tiden, men det har gått trögare de senaste åren. På grund av skador, dålig form och bättre medspelare har Walcott fått spendera majoriteten av tiden på bänken istället.

Det är därför inte så konstigt att han vill lämna för att spela mer fotboll. Tidigare i vinter snackades det om Valencia och en del andra Premier League-klubbar. Nu har ryktet blossat upp igen och nu ser det ut som en återkomst till Southampton är trolig.

Över 300 matcher

Walcott har gjort över 300 matcher i Arsenaltröjan och har gjort cirka 100 mål. Det är en bra statistik, men Daily Mail menar ändå att Arsenal överväger att låna ut honom till Southampton i januari.

Om affären går i lås gör sig Arsenal av med den spelare som varit i klubben längst tid. Francis Coquelin, Aaron Ramsey och Jack Wilshere kom till A-laget 2008 även om Wilshere befunnit sig i klubben sedan 2001.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply