Uppgifter: Benfica nära värva Erdal Rakip från Malmö FF

Uppgifter: Benfica nära värva Erdal Rekip från Malmö FF

Erdal Rakip närmar sig Benfica

Mittfältaren som vunnit SM-guld fyra gånger de senaste fem åren ser nu ut att Malmö FF. Enligt portugisisk media är mittfältaren nära en flytt till storklubben Benfica.

Erdal Rakip har varit en av de spelare som slagit igenom i Allsvenskan 2017. 21-åringen stod den gångna säsongen för flertalet avgörande mål i den himmelsblåa tröjan. Nu ser han ut att lämna Malmö FF för spel utomlands, detta enligt portugisisk press.

Det är tidningen ABOLA som rapporterar att svensken ska vara nära en flytt till Benfica under vinterfönstret. Det har tidigare gått lösa rykten om en övergång för Rakip men nu slår tidningen på stort och sätter spelaren på sin framsida med rubriken ”Benfica attackerar i Sverige”. 21-åringen skulle i så fall lämna gratis då han sitter på ett utgående kontrakt med MFF.

Mittfältaren har samma agent (Hasan Cetinkaya) som en före detta Benfica-svensk, Victor Nilsson Lindelöf, och det hela ska ha underlättat i denna affär.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Malmö FFs stjärnor

Uppgifter- Benfica nära värva Erdal Rekip från Malmö FF

”Bra stämning i Malmö, men…”

– Jag är väldigt tacksam att få ha spelat där i tre år. Att få uppleva kulturen kring klubben. Man brukar säga att det är bra stämning i Malmö, men där nere alltså… där är fotboll livet, dygnet runt. Det var väldigt häftigt att få vara med om, och skulle det bara vara för den aspekten skulle jag säga ”go for it” till Erdal, säger den förre landslagsspelaren till Sydsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply