Officiellt: Francesco Totti slutar i Roma

Officiellt Francesco Totti slutar i Roma

Ikonen gör sin sista match på söndag

AS Romas klubbledning har tidigare avslöjat att Francesco Totti slutar efter säsongen. Nu bekräftar spelaren själv uppgifterna.

Få spelare har fått legendstatus under sin tid som aktiv spelare, Francesco Totti är en av dem. Sedan 1989 har han varit Roma trogen och har varit en tongivande spelare sedan dess. Men med åren har speltiden blivit mindre i takt med att den fysiska förmågan försämrats, och det har bara varit en tidsfråga innan han väljer att lägga skorna på hyllan. Romas klubbledning avslöjade tidigt i höstas att den här säsongen blir hans sista som spelare men italienaren själv öppnade för fortsatt spel ytterligare en säsong.

LÄS ÄVEN: 10 minnesvärda ögonblick från Francesco Tottis karriär

I förra veckan hyllades han av publiken för sina insatser i Romatröjan och idag kom det officiella beskedet om att slutet är ett faktum.

”Roma-Genoa, söndagen den 28 maj 2017, sista gången jag kan bära Romas tröja. Jag kan inte med få ord förklara hur mycket dessa färger betytt, betyder och för evigt kommer betyda för mig”, skriver Totti på sin officiella Facebooksida och fortsätter:

”Jag känner bara att min kärlek för fotboll aldrig bleknar: det är en passion, min passion. Den är så djup att jag inte kan föreställa mig att inte driva den längre. Någonsin. Från och med måndag är jag redo att köra igen. Jag är redo för en ny utmaning”.

Roma har tidigare avslöjat att Totti kommer bli direktör i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply